Kullamaa vald ostis vallajuhtidelt pagaritööstuse

16. mai 2006, 14:23

Kullamaa vallavolikogu ostis volikogu esimehe ja veel kolme volikogu liikme omanduses olnud Topperi pagaritööstuse, et teha sellesse vaba aja keskus.

Lääne Elu kirjutas, et Topperi pagaritööstuse omaniku OÜ Kullamaa Kaup kaks võrdset suuromanikku on volikogu praegune esimees ja eelmine vallavanem Einar Pärnpuu ning volikogu eksesimees Ago Kirsipuu. Väiksem osalus on volikogu liikmeil Rita Saviiril ja volikogu esimehe abikaasal Linda Pärnpuul.

Otsustamise ajaks lahkusid kõik neli volikogu liiget istungilt. Istungilt lahkus ka volikogu ainus Reformierakonna liige Marek Topper, kes ei soovinud Lääne Elule oma lahkumise põhjust selgitada. Pagaritööstuse rajas 1990. aastate alguses tema vend Rein Topper.

Ülejäänud kuus volinikku otsustasid ühel meelel osta Topperi pagaritööstuse hooned 1,3 miljoni krooniga. Volikogu otsustas võtta selleks laenu.

Ostu seas on kahe korrusega pagaritööstuse maja, garaaž, kelder ja tall. Et tegemist on vallasvaraga, taotleb vallavalitsus nüüd reformimata riigimaad tasuta munitsipaalomandusse. Huvikeskuse arengut silmas pidades taotleb vald 1,5 ha munitsipaliseerimist, ütles abivallavanem Heikki Salm.

Kullamaa Kaup on viimastel aastatel tegutsenud 100 000-300 000 krooni suuruse aastakahjumiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing