UEFA tunneb teravdatud huvi Pohlaku rahaasjade vastu

16. mai 2006, 15:16

UEFA litsentsiosakonna juhataja juhataja Marcel Benz on korduvalt, kuid siiani tulutult püüdnud selgust saada Lilleküla staadioniga seotud rahaasjades.

Juba tänavu märtsis, vahetult enne Eesti Jalgpalli Liidu üldkogu, kutsus Benz üles loobuma üldkogu läbiviimisest enne UEFA poolt tellitud rahvusvahelise auditi valmimist. Benz juhtis oma Eesti jalgpallielu juhtidele saadetud kirjas tähelepanu asjaolule, et 'kuna FIFA ja UEFA on eraldanud oma finantse staadioni jaoks, siis oleme huvitatud ka täieliku ülevaate saamisest nii praeguse olukorra kui ka edasiste sammude kohta'. FIFA ja UEFA on Lilleküla staadioni valmimisse investeerinud teadaolevalt 45-50 miljonit krooni.
Ühtaegu kutsus Benz Eesti Jalgpalli Liidu juhid kiirkorras Zürichisse FIFA peakorterisse nõupidamisele, millele aga Pohlak ja tema kaasvõitlejad jätsid Äripäeva andmeil reageerimata.
Analoogse sisuga Benzi kiri jõudis Eesti Jalgpalli Liidu juhatusse ka nüüd hiljuti, mai alguses. Selleski kirjas viidatakse peamiselt pooleliolevale auditile ja staadioni rahaasjadele ning määrati uus kokkusaamine 8. mail. Äripäeval puudub kahjuks info, kas Pohlak ja jalgpalliliidu peasekretär Tõnu Sirel sellele reageerisid.
UEFA on teadupärast tellinud Eesti Jalgpalli Liidu viimase nelja majandusaasta auditi audiitorfirmalt PricewaterhouseCoopers. Auditi valmimine on aga Äripäeva andmeil toppama jäänud põhjusel, et Pohlak ja Sirel pole audiitoritele andnud kõiki vajalikke finantsdokumente.
Äripäeva küsimusele, millal ikkagi võib auditit oodata, vastas ASi PricewaterhouseCoopers juhatuse esimees Urmas Karlep järgmiselt:
'Täname Teid huvi ja saadetud päringu eest. Lähtudes heast audiitortavast ei pea me võimalikuks mistahes informatsiooni (muuhulgas majandusliku seisundi, leidude või tähtaegade) avalikustamist kliendi tellimusel läbiviidava auditi kohta. Kõikide Teid huvitavate küsimustega palume pöörduda auditi tellija poole.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing