Eesti Posti eksjuht ajab kaatriäri võlgadega

Ralf-Martin Soe 17. mai 2006, 00:00

Eilses Äripäevas ilmus Insecure'i inkassoteatis, et ScandiNaval Boats ei täida nõuetekohaselt maksekohustusi. Krediidiinfo andmetel on inkassofirmal Julianus viis nõuet ettevõtte kohta, neist üks jääb vahemikku 50 001-200 000 krooni ning kaks on 10 000-50 000 krooni vahel.

Pool aastat tagasi ähvardas hoopis Julianus kaatrifirmat kohtuga ning koondas selle vastu nõudeid. Inkassofirma Julianus juhatuse liikme Tarvo Rahumägi andmetel olid eilse päeva seisuga Julianusel Scandinaval Boatsiga kõik küsimused lahendatud.

Tookord tõdes Rahumägi, et on alust arvata, et tegemist on vastutustundetu suhtumisega partnerite rahasse või suutmatusega ettevõtet majandada või mõlemaga.

Alo Streimanni ei olnud võimalik kätte saada kodulehel olevalt kontorinumbrilt ega teistelt tema firmadega seonduvatelt numbritelt. Temale kuuluv mobiiltelefoni number ei olnud enam kehtiv. Krediidiinfo andmete järgi on tema firma üheks suuremaks maksehäireks (50 001-200 000 krooni) sidevaldkond.

Juhuslikult vastas Streimann aga eile pärastlõunal vend Alarile kuuluval kodusel numbril.

Alo Streimann sõnas kahjumi kohta: "See on meie esimesel paaril aastal planeeritud kahjum." Tema sõnul ei lähe neil äris halvasti ning paljud on ka neile võlgu. Eelmise aasta käive tõusis neli korda, 12 miljoni kroonini, ning kahjum oli Streimanni sõnul umbes kolm miljonit.

Streimann põhjendas 287 064 krooni suurust maksuvõlga sellega, et Krediidiinfos olevad andmed on viivitusega. "Teie näete maksuvõlga, te ei näe maksude ettemakseid," rääkis Streimann.

Krediidiinfo järgi on võlg pidevalt üleval olnud alates 2004. aasta septembrist, vahepeal on see kasvanud ligi poolele miljonile ning seejärel jällegi vähenenud.

ScandiNaval Boats ekspordib lõviosa paatidest. Streimanni sõnul on neil Eestis vähe partnereid, eelmiselt aastal müüdud 225 paadist osteti siin alla kümne.

Eesti Päevaleht kirjutas 2003. aastal, milline pilt avanes, uurides Alo Streimanni tööd Eesti Posti juhina: "Ligi poole miljoni kroonine remont oma korteris, naise õpingute kinnimaksmine, suured preemiad noortele sekretäridele, ühtede ja samade firmadega sõlmitud kallid lepingud."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing