Edelaraudtee tihendab liiklust Tallinna–Tartu suunal

Gert D. Hankewitz 17. mai 2006, 11:17

Riigisisest reisirongiliiklust korraldav Edelaraudtee suurendab alates 28.
maist Tallinna–Tartu suunal liiklustihedust, teatas ettevõte.

Edelaraudtee reisijateveo juhi Annemari Oherdi sõnul tingis täiendavate kiirrongide lisamise suur nõudlus. “Tallinna–Tartu kiirrongi reisijate arv on kasvanud pidevalt alates rongiliini käikuandmisest 2003. aastal ja just nädalavahetustel on ronge vähe,” rääkis Oherd.

Kui 2003. aastal sõitis Tallinna–Tartu kiirrongiga 85 000 reisijat, siis 2005. aastal oli sõitjaid juba 125 000 ning käesolevaks aastaks prognoosime reisijate arvu 20-protsendilist kasvu ehk jõudmist 150 000 reisijani, sõnas Oherd.

Kõige suurem on nõudlus reedeti ning pühapäeviti, mil ligi 260 istekohast ei piisa kõigi soovijate sõidutamiseks. Seetõttu otsustasime reisirongiliiklust just neil päevil tihendada, lisas Oherd.

Rongiliikluse täiendamisega Tallinna–Tartu vahel soovib Edelraudtee mõnevõrra leevendada sõidukite liikluskoormust maanteel ning rohkem arvestada reisijate ootusi. “Kliendiuuringud näitavad, et kui rongide sõidukiirust peetakse enam-vähem piisavaks, siis ühenduste arvu kaugeltki mitte. Rongiga sõitjad tahavad oluliselt rohkem valida väljumisaegu, siis ollakse nõus rongi senisest sagedamini kasutama või isegi autosõidust loobuma,” kinnitas Oherd.

Uue Tallinna–Tartu kiirrongi väljumisaeg Tallinnast on reedeti ning pühapäeviti 19.49. Tartust väljub rong 19.43. Pileti hind on sama, mis teistel kiirrongidel.

Alates 28. maist lisandub kõigile kiirrongidele ka Ülemiste peatus, mis pakub senisest parema ühendusvõimaluse kiirelt areneva Ülemiste piirkonna ning lennujaamaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing