Opositsioon nõuab peaministrilt Aaviku asjus aru

17. mai 2006, 10:47

Eile esitasid neli Riigikogu liiget peaministrile arupärimise seoses endise Weroli juhi Erki Aaviku kuulumisega AS Eesti Lootsi nõukogusse.

Arupärimine on ajendatud päev varem Äripäev onlines avaldatus uudisest, et Werol Tehased eelmisel aastal suurde kahjumisse viinud Erki Aavik kuulub siiani riigiettevõtte AS Eesti Loots nõukogusse. Aaviku määras Eesti Lootsi nõukogusse rahandusminister Aivar Sõerd oma käskkirjaga alates 2. juunist 2005. Eelmisel aastal teenis Aavik nõukogu tasudena 66 000 krooni. Aaviku põhiline töökoht on aga teadmata, sest majandusministeeriumi aruandes seisab selles lahtris Aaviku nime taga lause 'Ei ole teada'.

„Weroli endine juhataja Erki Aavik võttis ettevõttele ülemäärase riski, eirates nõukogu otsust ja tekkinud üle 40 miljoni krooni suuruse kahjumi eest vastutab Aavik,” kirjutab tänases Äripäevas põllumajandusminister Ester Tuiksoo, kelle sõnul sõlmis Aavik vähemalt kolmel korral erinevaid lepinguid, teavitamata nendest nõukogu.

Arupärimise esitasid opositsioonis olevad Indrek Raudne, Tiit Niilo, Ken-Marti Vaher Res Publicast ja Helir-Valdor Seeder Isamaliidust. 'Kui see hämmastav info osutub faktiks, siis peab küsima, kas valitsusele on tõesti ainus kriteerium otsuste langetamisel juriidiline korrektsus,' ütles Indrek Raudne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing