Sakala: Riik jätab sügisest toasooja arved elanike kanda

17. mai 2006, 08:35

Kui tänavu toetas riik neid keskküttega majas elavaid inimesi, kellel toasooja hind hüppeliselt kerkis, siis järgmisel talvel peavad kõik ise hakkama saama.

'Sellist kompenseerimist, nagu tänavu oli, järgmisel kütteperioodil ei tule,' kinnitas majandusministri nõunik Heido Vitsur. Tema sõnul peavad nüüd omavalitsused ja inimesed leidma ise kõige mõistlikuma ja odavama viisi oma eluaset kütta. 'Pole mõtet jääda kalleima kütteviisi juurde,' leidis Vitsur.

Sügisel oli majandusministeerium seisukohal, et suvel tuleb alustada omavalitsuste toetamist nende katlamajade odavamale kütusele üleviimiseks. Nüüd nentis Vitsur, et selleks ei ole raha, kirjutab Sakala.

'Energia efektiivsuse programm on meil olemas, aga rahandusministeerium selleks raha ei andnud,' väitis nõunik.

Lõppenud kütteperioodil tõusis paljudes väiksemates kohtades toasooja hind hüppeliselt seetõttu, et sügisel kallines oluliselt põlevkiviõli. Valitsus otsustas seepeale kompenseerida inimeste küttearveid, juhul kui hind kerkis üle 20 protsendi. Mõnes väiksemas asulas kerkis sooja hind ligi 60 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing