Kindlustus jalgpallipalaviku vastu

Gert D. Hankewitz 18. mai 2006, 00:00

"Ootame palju nõudeid," rääkis Hollandi kindlustusfirma SEZ maakler Dennis Massaar Reutersile uuest kindlustusliigist, mis on spetsiaalselt mõeldud jalgpalli MMi jaoks.

Kuna Hollandi seaduste järgi peab tööandja igale töötajale, kes liiga haige on, et tööle ilmuda, maksma, töötaski kindlustus välja teenuse, millest kõik kasu saavad - tööandja, laisk jalgpallifännist töötaja ja kindlustus ise. Et kindlustuse idee tühja ei lähe, kinnitavad arvud, mis 2004. aastal Euroopa meistrivõistluste ajal Hollandis paika pandi. Nimelt kasvas tol päeval, kui mängis riigi rahvuskoondis, koju jäänud töötajate arv 20 protsendi võrra, sest kümned tuhanded töötajad teatsid just sel päeval, et on haigeks jäänud. "Iseenesest mõistetavalt ei helista keegi tööle ega teata, et ei tule tööle, sest vaatab mängu või jõi eelmisel päeval liiga palju," märkis Massaar.

If Eesti Kindlustuse isikukindlustuse tootejuhi Terje Rabe sõnul on sellise kindlustuse puhul tegemist haiguskindlustusega ehk täpsemalt jalgpallihaiguse vastu kindlustusega. "Jalgpallihaiguse puhul on inimese emotsionaalne tase saanud kannatada ja ta ei ole suuteline minema tööle," märkis ta ning lisas, et haigusterminite alusel võib seda liigitada psühholoogiliste haiguste kilda. Kuna If ei paku haiguskindlustust, siis ei kindlustata ka jalgpallihaiguse vastu. "Haigushüvitist ei maksa mitte tööandja, vaid riik ehk maksumaksja," teatas Rabe.

Rabe rääkis, et kui töötajaga peaks juhtuma õnnetus, näiteks jalgpallimatši rüseluses on tekkinud kehavigastusi, siis saavad kindlustusseltsilt hüvitist need inimesed, kes on sõlminud õnnetusjuhtumikindlustuse.

ERGO Kindlustuse turundusjuhi Hille Karmi sõnul ei ole Eestis sellise teenuse puhul tegemist hea äriideega, sest kasu kindlustusele ja tööandjale puudub. "Ses mõttes ei ole tööandja kindlustamine töötaja jalgpallipalaviku vastu kindlasti hea äriidee. Kuna Eestis pole tööandja nõudlust taolise kindlustuse vastu seni märgata, võib arvata, et mõne üksiku huvilise olemasolul jääks kindlustusmakse neile liiga kõrgeks ja selline kindlustusliik kindlustusseltsile mittetasuvaks," sõnas Karm.

Hollandis saavad tööandjad ka muidu end töötajate haigestumiste vastu kindlustada, kuid nõuded makstakse välja ainult siis, kui töötaja on haige olnud rohkem kui kaks nädalat. Nii pikka aega aga, nagu ajalugu on näidanud, vutifännid töölt ei puudu. SEZ teatas aga, et maksab tol päeval, kui mängib Hollandi meeskond, ning ka järgmisel päeval välja nõuded kõikide tööle ilmumata jätnud töötajate eest, ükskõik, mis imeliku vabanduse nad selleks ka tooksid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing