Julgete unistuste autod kolm päeva Tallinnas vaatamiseks

Christel Karits 19. mai 2006, 00:00

Mitte seetõttu, et ülejäänute nädalavahetuse valik oleks teine, vaid seepärast, et Perfomance Show 2006-l on väljas kümned unikaalsed sõidukid, mida ühendab üksainus püüdlus - olla erinev kõikidest teistest. Nii, et unistused on silme ees ja käegakatsutavas kauguses ning võimalus lasta kõige pöörasematel fantaasiatel lennata.

Põhja-Euroopa kõige kiiremad ja kaunimad sõidukid kogunevad Tallinna teist korda ja tänavune näitus on suurejoonelisem kui aasta tagasi.

Näha saab ainulaadseid modifitseeritud autosid, uusi ja ümberehitatud mootorrattaid, erinevate tootjate võimsaimaid ning võimalikult rikkaliku varustusega sõiduautomudeleid. Kõrvuti on väljas salapärane matthall Peugeot 306 ja maagiline "Musta Lese" Audi, nende lähedal on end sisse seadnud erksavärvilised ja särava kroomiga Nissan Skyline GT-R ja Honda NSX.

Tõelist furoori peaks korraldajate hinnangul tekitama korraga kolme eksklusiivse autotootja mudelite ametlik esitlus. Brändid Aston Martin, Bentley ja Wiesmann on väljas kokku kaheksa mudeliga, mille koguväärtus on üle miljoni euro.

Kel ei jätkunud aega eelmisel nädalavahetusel Haapsallu sõita, et kiirendusvõistlusel reaktiivveoautot JetTrucki näha, siis nüüd on see teisel katsel võimalik. Kümme meetrit pikk ning üheksa tonni kaaluv raskeveok kiirendab kuni 300 kilomeetrini tunnis kõigest 16 sekundiga. Lähemalt võib sõidukit uurida kogu näituse ajal peahallis. Täna õhtul kihutab superveok aga Pirita teel koos mõne erakordse ja haruldase autoga, mida eestimaalased on seni harjunud nägema vaid Ameerika filmides.

Vaatemänguks sulgevad autonäituse korraldajad koostöös Tallinna linnavalitsusega õhtul kella kaheksast kuni kümneni Pirita tee ühe sõidusuuna.

Autode demonstratsioonsõit algab umbes kell 21 ja üritus on kõikidele pealtvaatajatele tasuta.

Kõigele lisaks toimub Performance Show' raames ka Rockford Fosgate'i poolt läbi viidav autohelitehnika võistlus, mille osalejad pistavad rinda kõige valjemat häält tootva autohelitehnika tiitli eest ning esmakordselt Eestis toimuv rahvusvahelise žüriiga autode tuunimisvõistlus.

Esmakordselt viiakse läbi ka konkurss Miss Performance Show, mille käigus valivad külastajad kümne finaali jõudnud tütarlapse seast välja kõige kaunima ning seksikama. Iludusvõistluse võitjat autasustatakse vääriliselt laupäeval, 20. mail, C-hallis asuval pealaval.

Osalejad Eestist on üheskoos B-hallis, kus saab näha nii publiku juba kuulsust kogunud lemmikuid kui ka meistrite täiesti uusi kätetöid.

Aasta tagasi külastas näitust kolme päeva jooksul 16 000 inimest. Sel aastal ootavad korraldajad publikut kaks korda enam.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing