Tallink börsiajaloo madalikul

Romet Kreek 22. mai 2006, 00:00

Reedel langes Tallinki aktsia börsil oleku ajaloo madalaimale tasemele. Tallinki aktsia hind langes 2,49%, 67,28 kroonini ehk 4,30 euroni.

Viisnurk ja Kalev esitasid kvartalitulemused.

Viisnurk avaldas oma I kvartali tulemused. Viisnurgal läks esimene kvartal külma ilma nahka. Väga külm ilm jaanuaris ja veebruaris tõi kaasa suurenenud küttekulud ja tööseisakud ehitusmaterjalide divisjonis, kus kaotati umbes 15% põhiliini tööajast. Vaatamata esimese kvartali tulemusele ei näe ettevõtte juhtkond muuta selle aasta kasumieesmärki, milleks on 16-18 mln kroonine kasum. Aprilli ja mai esialgsete tulemuste põhjal liigub ettevõte kasumi osas eelarves, teatas ettevõte börsile.

Viisnurga käive vähenes 14,3%, 53 mln kroonini. Ettevõtte kasum vähenes 52,4%, 1,9 mln kroonini ehk aktsia kohta 0,89 kroonilt 0,42-le.

Konglomeraat Kalev avaldas oma III kvartali tulemused - ettevõtte majandusaasta ei lange kokku kalendriaastaga. Ettevõtte käive kasvas kaks protsenti, 174,8 mln kroonini. Kui aasta tagasi oli ettevõtte investoritele ette näidata 0,54 mln kroonine kahjum, siis seekord tuli 13,3 mln kroonine puhaskasum.

Kui vaadata, kuidas teenis ettevõtte kasumit, siis siin on tegu kinnisvaraettevõttega - see segment teenis 20,2 mln kroonise kasumi (mitte puhaskasumi), aasta eest oli 7,5 mln kroonine kahjum. Kondiitritoodete kahjum vähenes aastataguselt 26,3 mln kroonilt 16 mln kroonini. Kui jahukondiitritooted tõid aasta eest veel 3,2 mln kroonise kasumi, siis nüüd tuli vastu võtta 0,4 mln kroonine kahjum. Piimatooted, mis andsid aasta eest 4000kroonise kasumi, andsid seekord 6,8 mln kroonise kahjumi. Ehk kokkuvõtvalt, kui poleks kinnisvarategevust, oleks Kalevi olukord päris kehv.

Toimus ka Merko Ehituse aktsionäride üldkoosolek. Mul on kahju, et Merko Ehituse kohta saab vähe informatsiooni, tegu on iseenesest väga huvitava ettevõttega. Kuid mis parata, kui ettevõtted valivad aktsionäre, siis investorid valivad ettevõtteid-aktsiaid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing