Neste langetas bensiini hinda, Statoil ja Alexela tulid kaasa (täiend)

22. mai 2006, 10:27

Neste teatas, et langetas täna kell 10.00 bensiini hinda 35 senti seoses maailmaturu hindade langusega.

Veidi hiljem teatas ka Statoil maailmaturu hinnalangusele viidates, et langetab kütuste jaemüügihindu.

'Muudatused maailmaturu hindades määravad autokütuste jaehinna Eestis, sest siin müüdavad autokütused vastavad Euroopa Liidu standarditele ning toode hangitakse Euroopa tootjatelt,' selgitas ASi Eesti Statoil kontseptsioonijuht Kai Realo.

'2005 ja 2006 aasta sisseostuhindade võrdlusest on näha, et vaatamata maikuu esimesel nädalal aset leidnud mõningasele hinnalangusele, on toodete hinnad 2005. aasta sama perioodiga võrreldes endiselt siiski erakordselt kõrgel tasemel,' ütles Realo. 'Hindade muutumist mõjutavad paljuski poliitilised olukorrad, milledest viimane on seotud Kuveidis toimuva parlamendivahetusega. Jätkub keeruline olukord Iraanis, mistõttu maailmaturu hinnad on äärmiselt ebastabiilsed.'

Üleüldise hinnalangusega läks kaasa ka märtsis HydroTexaco alla neelanud Alexela Oil. 'Ikka-ikka, kus sa saad,' muigas ligikaudu viiendikku Eesti turust hõlmava Alexela Oili juhatuse esimees Heiti Hääl. 'Turu vastu ju ei saa.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing