Kinnisvaraäri kasvatas Kalevi kasumit

Krista Taim 23. mai 2006, 00:00

Kvartali käive tõusis 3 miljoni krooni võrra, 174 miljoni kroonini. Eelmise aasta sama ajaga teenis Kalev 0,8 miljonit krooni kahjumit.

Kalevi üheksa kuu kasum ulatus 41,6 miljoni kroonini ning käive 714 miljoni kroonini. Kõige kasumlikum üksus oli 9 kuu lõikes kinnisvaraga tegelev AS Kalev REC, mis teenis 67,4 miljonit krooni kasumit. Kasumisse jäi veel kondiitritooteid valmistav Vilma, ülejäänud üksused olid kahjumis.

Kalevi omaniku Oliver Kruuda sõnul on tal hea meel, et Kalev otsustas ise oma kinnisvara arendama hakata ja selleks eraldi osakonna luua.

"Kuni me oma põhitootmise, toiduainetootmise, mis on tegelikult kehvas seisus, järele suudame aidata ja seni kinnisvara abil kasumit teenime, siis arvan, et aktsionärid peaks olema ülimalt rahul. Ka ajakirjanikud ei peaks hädaldama, et ostad kommivabriku aktsiaid, aga saad kinnisvaraaktsiaid," sõnas Kruuda.

Samas avaldas ta lootust, et ka toiduainetööstuses tulevad paremad ajad. "Kui Hiina ja India sööma hakkavad, on toiduainetööstusel parem perspektiiv kui infokommunikatsioonil," sõnas Kruuda.

Ohuna näeb ta põllumajandusest võõrandumist. "Keegi ei viitsi sellega enam tegeleda. Kui Soomes on täna keskmine talu 20 lehmaga ja talupidajal on kaks last, kes selle piima hinna juures õpivad Ameerika ülikoolides, siis neid, kes lehma lüpsaks, jääb järjest vähemaks, ja seda ka siin Eestis," sõnas Kruuda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing