Toorained viisid aktsiad langusse

Peeter Teder 23. mai 2006, 00:00

Aktsiad Euroopa turgudel langesid eile nelja kuu madalaimatele tasemetele, sest toorainehindade kukkumine ja jätkuv inflatsioonihirm panid investoreid paigutama oma raha pigem võlakirjadesse.

Langus Euroopas tuli pärast langust Aasias ja arenevatel turgudel. Suurim langeja Euroopa aktsiaturge laiemalt kajastavas aktsiaindeksis Dow Jones Stoxx 600 oli Rootsi kütusefirma Lundin Petroleum. Lundin Petroleumi aktsia kukkus 9,1 protsenti ja maksis 80 Rootsi krooni.

Põhjamaades olid olulisemad kaotajad veel Norra Norsk Hydro ja Statoil. Norsk Hydro kaotas oma väärtusest 2,2 protsenti ja maksis 158,5 Norra krooni. Statoil langes 1,8 protsenti, makstes 166 Norra krooni.

Olulisim sektor, mis Euroopas langes, oli kaevandussektor. Langust juhtisid maailma ühe suurima kaevanduskompanii Anglo Americani ja vasekaevandaja Antofagasta aktsiad. Anglo Americani aktsia hind kukkus 3,3 protsenti ja aktsia maksis 1971 penni, Antofagasta hind langes 3,5 protsenti, 1968 pennini.

USA börsiindeksid alustasid päeva langusega. Enim langes peamiselt tehnoloogiasektori aktsiate hinnaliikumisi kajastav Nasdaq, mis alanes 0,6 protsenti ja oli 2181,31 punkti. Aktsiatest oli olulisim langeja New Yorgi börsi omaniku NYSE Groupi aktsia, mis kukkus 2,0 protsenti ning maksis 63,23 dollarit. Grupp tegi 8 miljardi euro (125 miljardi krooni) suuruse ülevõtmispakkumise Euroopa ühe suurima börsi Euronexti ostuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing