Skype'i loojad ostsid veel ühe tehnoloogiafirma (täiendatud kell 14.46)

Gert D. Hankewitz 23. mai 2006, 10:16

Neljale eestlasest Skype"i kaasautorile kuuluv firma Ambient Sound Investments ostis 7,8 mlni krooni eest kolmandiku firmast Modesat Communications.

Modesat, mis on jõudsalt areneva suhtlustarkvara Skype"i eestlastest kaasautorite Jaan Tallinna, Toivo Annuse, Ahti Heinla ning Priit Kasesalu firma ASI kolmas tehnoloogiainvesteering, arendab raadiosidetehnoloogiat, mis vähendab seadmete energiakulutusi, suurendab sidekanalite läbilaskevõimet ning laiendab toimiva side kaugust.

'Modesati tehnoloogia on selgelt suunatud globaalsele turule ning juba tootearendusele eelnevas faasis on seadmetootjatelt tulnud positiivseid signaale,' avaldas Annus firma ostmise ühe põhjuse. Tema sõnul on neljal mehel kasulik investeerida arendusprojekti, mille tulemust saab rakendada paljudes valdkondades alates satelliitmodemitest kuni traadita interneti, operatiivraadioside ja Wimaxini (WiFi uus põlvkond, mis mõnekümne meetri suuruse leviala asemel võimaldab traadita internetiühendust kümnete kilomeetrite tagant). Keskmist mainitust, kasutavad ka politsei ja kiirabi, rääkimata turvafirmadest, mis koos erafirmade ja –klientidega moodustavad suure turu. Küsimusele kes neljast mehest firmas investeerimisprojektide puhul suurema summa välja paneb, vastas Annus, et tegemist on võrdsete partneritega, andes mõista, et ka summad on võrdsed.

Modesati juhatuse esimees Tarmo Pihl ütles, et satelliitmodemid ongi just see põhjus, miks ASI firma omanikeringi kaasati. Nimelt tahetakse paari aastaga koos esimesed modemi prototüübid valmis saada. „ASI võtmeisikute tehnoloogiline know-how esindavad nö tarka raha,” lisas Pihl. Skype’i meeste makstud 7,5 miljonit krooni tema sõnul omanike taskusse ei lähe vaid suunatakse otse arendustegevusse, mis loodetavasti koos modemite valmimisega ära tasuma hakkab.

Skype’i kaasautorid alustasid oma 2003. aastal loodud investeerimisfirmaga jõudsamat firmade osaluste ostmist selle aasta märtsis. Siis paigutasid mehed 25 miljonit krooni pooljuhtlüliteid tootvasse Tartu ettevõttesse Clifton. Kuu hiljem omandas ASI enamusosaluse GPS tehnoloogiat tootvasse Eesti ettevõttesse Oskando.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. April 2009, 12:48
Otsi:

Ava täpsem otsing