Skype'i loojate veel üks firmaost

Gert D. Hankewitz 24. mai 2006, 00:00

33,4 protsendi suuruse osaluse eest firmas Modesat Communications eest käidi välja 7,8 miljonit krooni.

Modesat, mis on suhtlustarkvara Skype'i eestlastest kaasautorite Jaan Tallinna, Toivo Annuse, Ahti Heinla ning Priit Kasesalu firma ASI kolmas tehnoloogiainvesteering, arendab raadiosidetehnoloogiat, mis vähendab seadmete energiakulutusi, suurendab sidekanalite läbilaskevõimet ning laiendab side kaugust.

"Modesati tehnoloogia on suunatud globaalsele turule ning juba tootearendusele eelnevas faasis on seadmetootjatelt tulnud positiivseid signaale," avaldas Annus firma ostmise ühe põhjuse. Tema sõnul on neljal mehel kasulik investeerida arendusprojekti, mille tulemust saab rakendada paljudes valdkondades alates satelliitmodemitest kuni traadita interneti, operatiivraadioside ja Wimaxini, mis on WiFi uus põlvkond, mis mõnekümne meetri suuruse leviala asemel võimaldab traadita internetiühendust kümnete kilomeetrite tagant.

Annus märkis, et tegemist on võrdsete partneritega, andes sellega mõista, et ostu eest välja käidud raha jaguneb võrdselt nelja mehe vahel.

2005. aastal tegevust alustanud Modesati juhatuse esimees Tarmo Pihl ütles, et satelliitmodemid ongi just see põhjus, miks ASI firma omanikeringi kaasati. Nimelt tahetakse paari aastaga koos esimesed modemi prototüübid valmis saada.

"ASI võtmeisikute tehnoloogiline oskusteave esindab n-ö tarka raha," lisas Pihl.

Skype'i meeste makstud 7,8 miljonit krooni tema sõnul Modesati omanike taskusse ei lähe, vaid suunatakse otse arendustegevusse, mis loodetavasti hakkab koos modemite valmimisega end peagi ära tasuma.

Skype'i kaasautorid alustasid oma 2003. aastal loodud investeerimisfirmaga jõudsamat firmade osaluste ostmist selle aasta märtsis. Siis paigutasid mehed 25 miljonit krooni pooljuhtlüliteid tootvasse Tartu ettevõttesse Clifton. Kuu hiljem omandas ASI enamusosaluse GPS-tehnoloogiat tootvas Eesti ettevõttes Oskando.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing