Tallinnas sai langus hoogu juurde

Peeter Teder 24. mai 2006, 00:00

Kui Euroopas ja Põhjamaades toibusid aktsiate hinnad eile esmaspäevasest langusest, siis Tallinnas sai langus hoogu juurde - börsil polnud ühtegi tõusvat aktsiat.

Suurim kukkuja oli Tallinki aktsia, mis kaotas päevaga oma väärtusest 6,1 protsenti ning maksis 60,24 krooni (3,85 eurot). Väärtpaberiga sooritatud tehingute mahuks kujunes 17,4 miljon krooni.

Tallinki aktsiat saatev ebaõnn ei paista veel pöörduvat. Ilmselt võtab osa väikeinvestoreid paanikas kahjumit välja. Aktsia hinnatrend ei paista veel lähipäevil pöörduvat. Ka järgmise kvartali majandustulemuste avalikustamiseni on palju aega. Küllap on müüjate seas neidki, kes enne emissiooni odavamalt aktsiaid ostsid ja nüüd kasumit realiseerivad. Nendel investoritel, kes aktsiaid emissioonist ostsid ja neid hetkel hoiavad, peavad küll raudsed närvid olema. Usun, et aktsia pöördub millalgi tõusule, kuid püsiv tõusutrend ei alga ei lähipäevil ega vist ka mitte lähinädalatel.

Käibe poolest teisel kohal oli Eesti Ehituse aktsia, mida osteti-müüdi 11,5 miljoni krooni eest. Eesti Ehituse aktsia hind odavnes 0,5 protsenti ja väärtpaber maksis 92,63 krooni (5,92 eurot).

Eesti Ehituse puhul oli samuti märgata väikeinvestorite müügisurvet. Õigem oleks neid investoreid küll spekulantideks nimetada. Olen ka ise väikest viisi Eesti Ehituse aktsionär, kuid hoian aktsiaid keskpikas perspektiivis ja loodan, et väärtpaberi hind ei vaju allapoole emissioonihinda.

Märkimisväärsed langejad olid veel Eesti Telekomi ja Tallinna Vee aktsiad, mis odavnesid vastavalt 1,9 ja 1,2 protsenti. Eesti Telekomi aktsia maksis börsi sulgemisel 122,83 krooni (7,85 eurot) ja Tallinna Vee aktsia 202,62 krooni (12,95 eurot). Eesti Telekomi aktsia käive ulatus 5,1 miljoni kroonini ja Tallinna Vee käive 4,5 miljoni kroonini.

Põhinimekirjas jäid muutumatuks Tallinna Kaubamaja ning Harju Elektri aktsiate hinnad. Lisanimekirjas ei muutunud Kalevi, Rakvere Lihakombinaadi, Tallinna Farmaatsiatehase ja Viisnurga hinnad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing