SLÕL: "Leiutajateküla Lotte" üliedukas esilinastus Cannes’is

24. mai 2006, 08:18

''Lotte» vastu on siin Cannes’is tohutu huvi,' ütleb Eesti Filmi Sihtasutuse (EFS) juhataja Marge Liiske SL Õhtulehele.

'50kohaline saal oli filmi potentsiaalseid ostjaid puupüsti täis ning nende vahel, kes saali ei pääsenud, tekkis uksel isegi väike rüselus. Ning pooled huvilistest olid sunnitud n.-ö. tühjade kätega tagasi minema,' kirjeldab Liiske Eesti uue animafilmi «Leiutajateküla Lotte» võidukäiku maailma ühel mainekamal filmifestivalil Prantsusmaal.

'Lastefilmid on üldse turul minev kaup, neid pole nii palju kui mängufilme. Ja tunnistage, et meil on ikka väga professionaalsed animafilmi tegijad. Lisaks lihtne, soe ja vägivallata lugu. Veel enne festivali oli 'Leiutajateküla Lotte' kaheksale territooriumile ära müüdud.'

Kokku on Eesti esindatud tänavusel Cannes’i festivalil nelja linalooga. Lisaks animafilmile, mille maailmaesilinastus toimuski festivalil, on sealsel turul vaadata noortefilm 'Ruudi' ning mängufilmid 'Stiilipidu' ja 'Kõrini!'.

'Kuna igal filmil on omad välismaised müügiagendid, siis otsene info müügiedust mul puudub,' põhjendab Liiske, miks ei saa ta rääkida konkreetsetest müüginumbritest.

'Küll tean ma, et 'Ruudil' oli saalis vähemalt 15 ostjat. Ja kindlasti ei olnud need inimesed sellele seansile ära eksinud.

'Ruudi' produtsendi Piret Tibbo- Hudginsi sõnul on selle filmi vastu tuntud erilist huvi just Aasia maades.

'Korealased tundsid huvi, kuigi ei teadnud, kus Eesti isegi asub. Samuti huvitusid Tai esindajad. Ning ka Saksamaa susiseb. Vist on õhus isegi selline variant, et 'Ruudi' dubleeritakse saksa keelde ning jõuab kinno 10–20 koopiaga,' arvab Piret Tibbo-Hudgins.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing