Intressiootused kukutasid turge

Peeter Teder 25. mai 2006, 00:00

Euroopa aktsiad pöördusid eile langusse, sest Saksamaa äriusaldusindeks langes oodatust vähem, mis tugevdas intressitõususpekulatsioone. Saksa Ifo instituudi äriusaldusindeks langes 105,6 punktini, jäädes siiski kõrgemale analüütikute prognoositud 105 punktist. Euroopa Keskpanga esindaja Nicholas Garganas ütles, et inflatsiooniohu tõttu on intressitõstmise võimalus selgelt üleval.

Langust juhtisid turuväärtuselt suurima Prantsuse panga BNP Paribase ja Euroopa suurima kindlustusfirma Allianzi aktsiad. BNP Paribase aktsia langes 1, protsenti ning väärtpaber maksis 73,60 eurot. Allianzi aktsia kukkus 2,5 protsenti ja maksis 119,98 eurot, vahendas Bloomberg.

Euroopa aktsiaturgude liikumisi laiemalt peegeldav indeks Dow Jones Stoxx 600 kaotas oma väärtusest 1,3 protsenti, olles 313,30 punkti.

USA aktsiad avanesid väikese miinusega, kuid läksid kiiresti tõusule, sest kestvuskaupade tellimuste ja nafta hinna alanemine näitasid, et inflatsioon on kontrolli all.

Kestvuskaupade tellimused vähenesid aprillis 4,8 protsenti, mis oli suurim langus pärast selle aasta jaanuari. Analüütikud olid ennustanud 0,5protsendilist kestvuskaupade tellimuste langust.

Aktsiatest oli olulisim tõusja General Motors, mis kerkis 3 protsenti ja maksis 25,21 dollarit. Investeerimispank Merrill Lynch tõstis aktsiale antud soovitust "neutraalselt" tasemelt "osta" peale, viidates olukorra paranemisele kahjumiga maadlevas autotootjas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing