Nool kogub punkte kinnisvaraäris

Kadi Heinsalu 26. mai 2006, 00:00

Äriregister lööb Noole nime puhul ette ligi kümme ettevõtet, millest kaks viimast, MRS. PEX OÜ ja Incipe OÜ on asutatud eelmise aasta lõpus ja tegelevad kinnisvaraga.

Värskeim ost on majad Tallinnas Balti jaama juures, endise kino Lembitu kõrval. Noolele kuulub nüüd ka endine pesutehase Linette hoone, mis talv läbi oli kütmata ja vajab renoveerimist. Ta tahab silmaarstist klassivend Ants Haaveliga majad muuta büroo-ateljeedeks. Siiani pole veel ehitusluba ja kaustad ametnike laudadel liiguvad Noole sõnul väga aeglaselt. Ta loodab majad valmis saada järgmisel aastal.

Ärid ja nõuandjad on tulnud Noole juurde sujuvalt. Tema ammune nõustaja ja paljude firmade juhatuse liige on jurist Kalev Sakjas, kes ise ütleb lakooniliselt, et küsige ikka Noolelt, tema ei tea suurt midagi.

Noolel on raske öelda, kuhu ta tahab ärimehena jõuda. "Tippsportlane seab endale alati eesmärgi, aga mina pole seda nüüd teinud," jätkab ta. "Ma ei tea, kas tahan olla TOP 10s või TOP 100s - mul on siin fookus hajunud."

Algas kõik sellest, et sportlasena pakuti talle osalust Kristiine keskuse kõrval asuvas majas, varem taksojuhtide majas. Kuna Noole sõnul on tippsportlasele vaja pensionisammast juhuks, kui õnnetus või muu põhjus karjääri lõpetab, haaras ta võimalusest kinni. Nüüd maksavad tema firmale renti Hansapanga kontor, apteek ja hambaravi. Nool tahaks majale kaks korrust peale ehitada.

Seni on kõik ta firmad kasumis olnud. Nool pole võtnud dividende või juhatuse liikme palka. Esimene kinnisvaraprojekt, millega tegelemise käigus ta oma sõnul ka näppe kõrvetas, oli ridaelamud Maarjamäel. Nüüd on need valmis ja ühes elab ämm.

Lisaks avab ta koos endise Wõru Kommertsi tegevjuhi Aigar Pindmaaga augustis ehitusmaterjalitehase Vaidas, kus hakatakse valmistama üht perspektiivikat ehitusmaterjali, mida seni imporditakse. Mis see on, jätab Nool seni saladuseks. "Tulge augustis, siis näete," kutsub ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing