Töö viib ametniku kaugele maale

Kristina Traks 26. mai 2006, 00:00

Konkurentsiameti peadirektori asetäitja Aini Proos, kes mõni nädal tagasi Lõuna-Aafrika Vabariigis tööreisil käis, ütles, et oma eelarvest konkurentsiamet nii kaugeid lähetusi kinni maksta ei jõua ning muidu piirduvad konkurentsiametnike tööreisid Brüsseli ja Prantsusmaaga. "Läksin sellepärast, et kutsuti sinna esinema ning sõidukulud kattis Euroopa Komisjon," ütles ta. Samamoodi käis Proos märtsi lõpus ka USAs - esines konverentsil ning konverentsi korraldaja kattis sõidukulud.

"No ikka on natuke aega ka koha peal ringi vaadata, mõne pildi saab ikka albumisse teha," sõnas Proos. "USAs ma olin varemgi käinud, kuid Lõuna-Aafrika Vabariigis olin esimest korda ja see maa üllatas küll positiivselt - puhas ja turvaline koht."

Keskkonnaministeeriumi looduskaitseosakonna peaspetsialist Liina Eek, kes märtsis veetis kümme päeva Brasiilias, sõnas, et võttis kolm päeva palgata puhkust ja jäi pärast Cartagena protokolli osaliste aastakonverentsi lõppemist Curitibas veel Brasiiliaga tutvuma. "Konverentsi ajal tõesti ei näinud rohkem kui seda, mis paistis hotelli- ja taksoaknast," ütles ta. "Ma olen juba kaua ametnik olnud, mulle on sellised reisid töökohustus, kuid ministeeriumis oli küll inimesi, kes seda sõitu natuke ehk kadestasid."

Patendiameti peadirektori esimene asetäitja Toomas Lumi käis märtsis Singapuris kaubamärgiõigusealasel diplomaatilisel konverentsil. Selle lähetuse, kus ainuüksi lennukipiletid ühele inimesele maksid 45 000 krooni, maksis täielikult kinni patendiamet. "Sõit sinna oli tõesti kohutavalt kallis ja vaevarikas, kuid midagi pole teha, sest see oli selline üritus, kus me tingimata pidime kohal olema," ütles Lumi.

Lumi rääkis, et Singapur tema jaoks enam väga suurt avastamisrõõmu ei pakkunud, sest ta on ka varem seal käinud. "Tegelikult on see üsna raske koht ürituse pidamiseks, eriti põhjamaalasele," sõnas ta. "Väljas on 40 kraadi sooja, siseruumides on jälle väga külm, sest kliimaseadmed töötavad täisvõimsusel."

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kütuse ja energiaturu talituse juhataja Ando Leppiman käib Brüsselis töölähetusel keskmiselt kaks korda kuus. "Esimesed viis korda oli huvitav, hiljem enam mitte nii väga," sõnas Leppiman, kes osaleb Euroopa Liidu ministrite nõukogu energeetika töögrupi istungitel Eesti esindajana. Kui palju Leppiman üldse Brüsseli vahet sõitnud, selle lugemine on ammu sassi läinud. "Põhilised vaatamisväärsused olen jõudnud ära vaadata, kuid üldiselt töö kõrvalt seal väga aega ei jää," rääkis ta.

Kõige kaugem paik, kus Leppiman töö asjus seni on käinud, on Malta. "Sellisesse kohta reeglina mitu korda elus ei satu ja siis ikka üritad paar tundi vabaks teha, et veidi ka kohapeal ringi vaadata," sõnas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing