Dollar tugevnes teist nädalat järjest

Peeter Teder 29. mai 2006, 00:00

Dollar tugevnes teist nädalat järjest euro ja jeeni suhtes, sest suurenesid spekulatsioonid, et USA keskpank Föderaalreserv (Fed) tõstab järgmisel kuul bassintressimäära.

USA valuuta kerkis viimase aasta madalaimalt tasemelt euro suhtes ja nõrgimalt tasemelt septembrist saadik jeeni suhtes. Dollari tugevnemisele aitas kaasa kaubandusministeeriumi raport, mille kohaselt hinnad kasvasid 2,1 protsenti ehk kiiremini kui Föderaalreservi esimees Ben Bernanke soovinuks.

"Suurenes tõenäosus, et Fed tõstab intresse," kommenteeris Bank of New Yorgi vanemvaluutastrateeg Michael Woolfolk. "See teeb dollarile head."

USA valuuta tugevnes eelmise nädalaga 0,3 protsenti, tasemeni 1,2738 dollarit eurost. Jaapani valuuta suhtes tugevnes dollar 1 protsendi, 112,65 jeenini dollarist. Dollar oli oma madalaimal tasemel euro suhtes 15. mail ja jeeni suhtes 17. mail. Sellest ajast saadik on dollar euro suhtes tugevnenud 0,5 protsenti.

USA valuuta sai tuge ka maailma aktsiaturge eelmisel nädalal tabanud langusest, mis pani investorid vaatama turvalisemate USA valitsuse võlakirjade poole. Lisaks toetas dollarit uute elumajade müüginumber. Fed on oma baasintressi tõstnud järjest viimasel

16 istungil ja intress on praegu 5 protsenti. Tõenäosuseks, et intresse tõstetakse ka juuni lõpus, hindavad turud 66%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing