Töö on vaid osa elust

Teeli Remmelg 29. mai 2006, 00:00

Trendline Seminarid on Pärnus asuv ja üle Eesti tegutsev 13 töötajaga koolitusfirma, kes mullu jõudis ka Äripäeva koolitusfirmade TOPi esikolmikusse. Juhataja Eero Palm on kindel, et ettevõtte tulemusel ja tööõhkkonnal on otsene seos: "Toetus aitab saavutada ka rahaliselt häid tulemusi."

Eero Palmi sõnul polnud ta varasematel aastatel konkursil osalemise peale mõelnud ega teadlikult kodutööd teinud. "Oleme firma loomise esimestest päevadest olnud kindlad, et töö teenib töötajate isiklikke soove. Töötame selleks, et elada, mitte ei ela selleks, et töötada. Meie põnev ja kasulik töö on osa elust, aga mitte kogu elu."

Palmi arvates algab peresõbralikkus sellest, et juht mõistab: töötajad on inimesed kõige sinna juurde kuuluvaga, mitte rahatekitamise masinad. "Juhina tean, mis on minu töötajatele oluline. Kui need asjad on korras, siis suudavad töötajad ka oma igapäevast tööd hea meelega teha ja saavutavad väga häid tulemusi."

Projektijuht Klaarika Rüütel hindab, et firma arvestab tema isiklike vajadustega. "Kuna ma olen vaba inimene, soovin reisida ja tegeleda vabatahtliku tööga, abistades teiste maade inimesi. Ma pole koduperenaise tüüp. Samas on projektijuhi töö minu isiksuse jaoks ideaalne ja ma tõesti armastan seda. Trendline'i juhtkond mõistab, et minu isiklik elu on olulisem kui töö ja võimaldab mul töötada nii, et mu elu on nauditav, kuid samas saan töötada rõõmsalt ja segamatult."

Projektijuht Ilkka Leinonenile meeldib paindlik töögraafik, mis jätab aega perekesksetele asjadele. "Mul oli isegi võimalus olla kolm kuud keelt õppimas Hondurases. Lisaks meeldib usaldus töötajate vastu mis annab vabaduse tunde, kuid samas ka vastutuse anda ennast parima."

Firmas saab igaüks saab valida sobiva töötamise viisi: kas mitu päeva täiskohaga, FIEna või vabakutselisena. See loob tunde, et oled vaba ja tahad tööd teha, sest saad teha tööd, mis sobib oma pere vajaduste ja iseloomuga.

Liina Kaljulaiu arvates valitseb firmas õhkkond, kus tahad ise teha, sest saad ise mõjutada protsessi, tulemust, oma palganumbrit. "Ka rahaline tasu oma töö eest pole väike ja juhtkonna poolt pole tunda pidevat kuklasse hingamist, mis loob usalduslikkuse tunde ja soovi anda endast parim."

Ka pereliikmed on kontorisse teretulnud. Väikestele lastele antakse mänguklotsid kohe kätte ja kergestipurunevad vaasid viiakse eemale. Töötajatel on kokku 14 last ja üks kohe tulemas.

Projektijuhi Liina Kaljulaiu arvates on hea, et juhid annavad eeskuju, võttes aega läbiastuvate pereliikmete jaoks.

"Töötajasõbralikkus väljendub ka võimaluses end pingelise töö ajal kosutada, millele aitavad kaasa töökohale ostetud kvaliteetne kohvimasin, kööginurk, küpsised. Samuti võimalus arutada juhatajaga pingevabas õhkkonnas tööprobleeme, otsida lahendusi," lisab Kaljulaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing