Dubai firma saab enamusosaluse SBM Pangas

Gert D. Hankewitz 29. mai 2006, 11:43

Augustis paigutab Dubai firma omandis olev Marfin Financial Group Ernesto Preatoni loodud SBM Panka üle 100 mlni krooni, saades nii üle poole pangast endale.

Veebruarikuu lõpus otsustati ärimehe Ernesto Preatoni loodud SBM Panga erakorralisel aktsionäride koosolekul, et augustist kaasatakse panga omanikeringi holdingkompanii Marfin Financial Group Holdings, mis kuulub Dubai päritolu investeerimisfirmale.

Aktsionäride otsuse järgi laiendatakse uue firma kaasamisega panga aktsiakapitali üle saja miljoni krooni ulatuses nii, et kokku on firma aktsiakapital 200,5 miljonit krooni. Seega on Marfin 50,12 protsendilise osalusega ka panga suurosanik.

SBM Panga juhatuse esimehe Riho Rasmanni sõnul on Marfini näol tegemist kiiresti kasvava kreeka ja rahvusvahelistele investoritele kuuluva holdingfirmaga, kes agressiivselt laieneb nii oma koduturul kui otsib ka täiendavaid arenguvõimalusi. '2005. aasta lõpus viisid nad edukalt läbi 400 miljoni euro suuruse aktsiaemissiooni rahvusvahelistel finantsturgudel,' lisas Rasmann.

Rasmann rääkis veel, et Marfini huvi panga vastu oli tingitud sellest, et ettevõte peab Balti turgusid perspektiivseteks ning näeb siin tänu kiirele majanduskasvule arenguvõimalusi. 'SBM Pangale tähendab see tugeva starteegilise partneri kaasamist, mis võimaldab pangal kiiremini kasvada,' ütles Rasmann.

Pärast vastavatelt Eesti ja Kreeka järelvalveorganitelt loa saamist olulise osaluse omandamiseks, on uus aktsionäride struktuur järgmine:
Marfin Financial Group Holdings S.A. - 50,12%, Nikolaos Sarros - 29,03%. Teiste aktsionäride osalused jäävad alla 10%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing