SLÕL: Lahkunud haiglajuhid nõuavad suuremat hüvitist

29. mai 2006, 08:03

Kaks endist Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse liiget pole rahul 135 000kroonise lahkumishüvitisega ja nõuavad kohtus 1,3 miljonit krooni.

'Viivised jooksevad,' annab endine Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse liige Andres Heinver aimu, et nii tal kui ka Kaido Kotkasel on tõsi taga: nemad peavad oma puuduva raha saama. Mida kauem sellega venitada, seda suuremaks summa kasvab. Esimene kohtuistung peetakse juunis, kirjutab SL Õhtuleht.

Kui Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse liikmed Kaido Kotkas ja Andres Heinver möödunud aasta märtsis oma ametist lahkuma sunniti, sai kumbki kolme ametipalga suuruse lahkumishüvitise, ligi 135 000 krooni. Kumbki ei jäänud aga summaga rahule, sest tööleping nägi ette 12 ametipalga suuruse hüvitise.

'See on õige jutt. Meie kehtivas töölepingus oli kirjas, et kui meid vabastatakse, siis on meile ette nähtud aastapalga suurune kompensatsioon,' põhjendab Heinver. 'Ega meie poleks tahtnudki sealt lahkuda, see oli nõukogu vägivaldne ostus. Me oleksime seal edasi töötanud, palju asju jäi pooleli,' ütleb Heinver ja lisab, et tegu oli nõukogu poliitilise otsusega.

Ehkki Heinver ja Kotkas püüdsid haiglaga hüvitise suuruses kokkuleppele jõuda, jäi haigla endale kindlaks: nõukogu tehtud otsus on lõplik.

'Meile öeldi, et rääkida pole siin midagi, ja pöördusimegi kohtu poole. Ja viivised jooksevad, ei mäletagi, kui suur see summa päevas on, aga midagi see on,' ütleb Heinver.

Lääne-Tallinna keskhaigla praegune juht, aasta pärast Kotkase ja Einveri vabastamist, juba järgmise juhtkonna vahetuse käigus ametisse valitud Boris Kirt leiab, et rahanõue pole põhjendatud. 'Hüvitis kunagistele juhatuse liikmetele on välja makstud ja see oli õiglane,' ütleb Kirt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing