Vene börs tõstab pead

Raivo Sormunen 30. mai 2006, 00:00

Venemaa aktsiaturgu vedas eile kolmanda järjestikuse tõusupäeva suunas gaasimonopol Gazprom, mille aktsia osakaalu hakatakse varsti Morgan Stanley Capital Internationali arenevate turgude indeksis tõstma.

Alates 1. juunist tõstetakse MSCI Emerging Marketsi indeksis maailma suurima gaasitootja aktsia osakaalu 0,38 protsendilt 2,45 protsendile. Augustist tõuseb Gazpromi osakaal 4,79 protsendini. Asjaosalise aktsia tõusis liikus eile pärastlõunal 11,04 dollaril ehk 2,2% plussis.

"Investeerimisfondid, mis on sidunud oma investeeringud indeksiga, ostavad indeksi korrigeerimise tõttu Gazpromi aktsiaid," kommenteeris uudisteagentuurile maaklerfirma Prospect aktsiamüügi juht Anton Kaštanov.

Möödunud reedese 9,7% hinnahüppe peale jätkas eile tõusu OAO Severstal. Lõppenud nädalal tegi Venemaa suuruselt kolmandale terasefirmale 13 miljardi euro suuruse pakkumise Arcelor, mis võib luua maailma suurima terasetootja. Aktsia oli pärastlõunaks tõusnud 2,3%, tasemeni 13,20 dollarit.

Ajaleht Vedomosti aga kirjutas allikale viitamata, et Venemaa rikkaim mees Roman Abramovitš võib osta ära 40% riigi suurimast terasetootjast Evraz Group SA. Frankfurdis noteeritud Evraz aktsia liikus eile 2,6% plussis, tasemel 18,05 eurot.

"Uudised kinnitavad, et Venemaa suurimad terasetootja on keset ühinemisprotsessi ja see väärtustab meie hinnangul riigi terasesektorit," kirjutas Alfa Bank oma eilses turuülevaates.

RTSI indeks langes eile 1492,08 punktini ehk 1,6%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing