PM: Sadat maapostkontorit ähvardab sulgemine

30. mai 2006, 07:32

Majandusministeerium annab Eesti Postile vabad käed sulgeda postkontorid hõredalt asustatud valdade äärealadel.

Kui praegu nõuab riik Eesti Postilt, et postkontoreid hoitaks töös geograafilisel põhimõttel ka väheasustatud piirkondades, siis uue haldusjaotusel põhineva kontorivõrgu puhul peab töötama vähemalt üks postkontor valla kohta, kirjutab Postimees.

Nii majandusministeeriumi kui ka sideameti hinnangul tähendab see sulgemisohtu igale viiendale ehk kokku ligi sajale postkontorile. Uued nõuded sätestab majandusministri määrus, millele Edgar Savisaar ilmselt lähiajal alla kirjutab.

'Kontorivõrk on meie kõige suurem kuluartikkel ja on selge, et kui inimesel on võimalik kõik teenused kirjakandja käest oma kodus kätte saada, pole otstarbekas kontoreid sellistes piirkondades pidada,' kommenteeris Eesti Posti Lääne regiooni juhataja Krista Esta. 'See puudutab hõreasustusega piirkondi.'

Esta on praegu riigi kõige karmim postkontorisulgeja, sest tema alluvuses Raplamaal pannakse kinni Paeküla ja Tõnumaa postkontorid. Ka sideamet andis loa need sulgeda. Esta lisas, et majanduslikult oleks otstarbekas panna kinni veel nii mõnigi postkontor.

Eesti Post märkis, et hõreasustusega piirkondade postkontorite ruumide remont, nende korrashoid ja tööjõukulu neelab aastas miljoneid kroone.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing