Ekspordi kasv impordi kasvust suurem

Rivo Sarapik 31. mai 2006, 00:00

Eesti eksport suurenes tänavu veebruaris 2005. aasta veebruariga võrreldes 28% ja import 25%.

Kaupade ekspordis suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes peamiselt mineraalsete toodete, transpordivahendite, mitmesuguste tööstustoodete, kummi- ja plasttoodete ning metalli ja metalltoodete väljavedu. Samal ajal vähenes ainult tekstiili ja tekstiiltoodete ning puidu ja puittoodete eksport.

Kaupade import suurenes veebruaris 2005. aasta veebruariga võrreldes 25% ja 2006. aasta jaanuariga võrreldes 4%.

Veebruaris hõlmas import Euroopa Liidu riikidest 70% ja SRÜ riikidest 21% kogu kaupade impordist. Eelmise aasta veebruaris olid need näitajad vastavalt 75% ja 13%. Kõige rohkem veeti kaupa sisse Venemaalt, Soomest ning Saksamaalt.

Kaupade impordis suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes kõige enam mineraalsete toodete, transpordivahendite, kummi- ja plasttoodete, tekstiili ja tekstiiltoodete ning keemiatööstuse tooraine ja toodete sissevedu. Samal ajal vähenes ainult masinate ja seadmete import.

Eesti väliskaubanduse käive oli 2006. aasta veebruaris esialgsetel andmetel 20 miljardit krooni, sellest eksport 8,7 ja import 11,3 miljardit krooni, teatab statistikaamet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing