Nõrk tarbimine tõi Jaapani alla

Raivo Sormunen 31. mai 2006, 00:00

Jaapani eraisikute nõrk tarbimine vedas eile eesotsas jaekaubandussektoriga langusse kogu tõusva päikese maa aktsiaturu.

Majapidamiste kulutused langesid Jaapanis möödunud kuul võrreldes aastatagusega 2%. Samuti näitasid esmaspäeval avaldatud aprillikuu jaemüüginumbrid 0,6% langust, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.

"Enamik näitajaid, mis on viimase paari kuu jooksul puudutanud eraisikute tarbimist, on näidanud, et Jaapani tarbijate kulutused pole nii tugevad, kui ökonomistid on prognoosinud," ütles Daiwa SB Investmentsi vanemstrateeg Soichiro Monji.

Jaapani suurima jaekaubandusketi Seven & I aktsia taandus 1,5% ja Aeoni väärtpaber 1,8%.

Kasumit võeti välja ka kinnisvarasektori aktsiatest, mis on viimase aasta jooksul olnud üks tugevamini liikuvaid sektoreid.

Jaapani aktsiahindade liikumisi kajastav Nikkei 225 indeks taandus eile 0,4%, 15859,45 punktini. Aprilli alguses saavutatud viimase kuue aasta kõrgtasemelt on indeks järele andnud juba ligi kümnendiku. "Jaapani turg on tõusnud alates 2003. aastast ja paljudesse aktsiatesse on kasvunumbrid tõenäoliselt juba sisse arvestatud. Käesoleva aasta kasuminumbrite väljavaated on konservatiivsed ning ei pane investoreid aktsiate eest kallist raha maksma. Samuti on näha välisinvestorite tugevat müügisurvet," kommenteeris uudisteagentuurile Reuters Plaza Asset Managementi fondivalitseja Shuichi Hida. "Investorid on veidi mures tarbimise pärast… ülejäänud näitajad on samas tulnud vastavalt ootustele," ütles Chuo Securitiesi aktsiaturgude juht Shinji Igarashi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing