EPL: Harju tänava ala müük tõi kümnekordse tulu

31. mai 2006, 07:07

Vaidlusi põhjustanud Tallinna Harju tänava kinnistute müük tõi selle omanikele Norra ajalehe andmeil ligi kümnekordselt raha tagasi.

Norra ärimees Paal Aschjem müüs talle kuulunud krundi Tallinnas Harju tänaval linnale 76 miljoni Norra krooni eest, olles ise investeerinud 8–9 miljonit Norra krooni, kirjutas vahendab Eesti Päevaleht Dagens Naeringslivi.

'Turuseisu vaadates peaks see olema maailma kalleim muruplats,' ütles Aschjem lakooniliselt ajalehele Dagens Näringsliv. Selle summa eest ei ole Tallinn kavatsenud aga ostetud maaga midagi muud ette võtta, kui rajada sinna muruplats.

Aschjem ütleb lehele, et on tehinguga rahul, kuid kui ta oleks koos oma inglastest koostööpartneritega saanud teostada oma plaani ja ehitanud kogu kvartali koostöös Eesti riigiga üles nii, nagu see nägi välja enne sõda, oleks ta teeninud projektist kaks korda rohkem.

Lisaks Aschjemile kuulusid linnale müüdud Harju tänava kinnistute omanikeringi veel Mai Kaarepere, Heldur Meerits ja mõned Suurbritannia kodanikud. Eesti rahas oli kinnistute hind 150,5 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing