Soome meremehed boikoteerivad Tallinki laeva

31. mai 2006, 10:14

Tallink teatas, et Soome Meremeeste Ametiühing alustas seadusevastast boikotti laeva Superfast VIII vastu.

Soome Meremeeste Ametiühing (SMA) alustas boikotti Tallink Grupp laeva Superfast VIII vastu Hanko sadamas. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliito (ATK), mis esindab sadamatöölisi, on osaline boikotis.
Sadamatöölised keeldusid täna hommikul laevalt maha laadimast 35 treilerit. Iseliikuvatele autodele ja reisijatele takistusi ei ole.

AS Tallink Grupp peab nimetatud aktsioone ebaseaduslikeks ja konkurentsi pärssivateks ning on täna hommikul pöördunud Helsingi kohtu poole, et tühistada ja kuulutada ebaseaduslikuks antud tegevused. Kohtuotsus peaks selguma täna või homme.

Boikott ei takista reisijate ja autode, busside ning veoautode liiklust, küll aga halvab oluliselt treilerite vedu, kus Tallink on väga tihedas konkurentsis Soome laevafirmadega Finnlines ja Transfennica.

Kevadel ostis Tallink 4,8 miljardi krooni eest kolm kiirlaeva, mis hakkasid seilama Eesti lipu all. Laevadel töötanud 300 Kreeka, Saksamaa ja Soome meremeest vahetati eestlaste vastu ning meeskondade koosseisu vähendati. Selle peale nõudis Soome Meremeeste Ametiühing, et Tallink asuks pidama läbirääkimisi ning sõlmiks töötuks jäänud sakslaste, kreeklaste ja soomlastega uue kollektiivlepingu. Vastasel korral ähvardati kuulutada Tallinki laevad 'sanktsioonidele avatuks'.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing