Eurooplastel usk majandusse

Raivo Sormunen 01. juuni 2006, 00:00

Euroopa Liidu eraisikute ja ettevõtete usaldus majanduse vastu tõusis aprillis kõrgeima tasemeni pärast 2001. aasta aprilli. Saksamaa aprillikuu jaemüüginäitajaks kujunes pärast kaht languskuud 2,8protsendine tõus. Mõlemad näitajad ületasid analüütikute ootusi ja aitasid eilset päeva negatiivselt startinud Euroopa börsidel pärastlõunaks korralikku plussi jõuda.

Tarbimise kasv ja usaldusindeksi tõus näitab, et intresside tõus ei pruugi kärpida majanduse kasvutempot. Euroopa Keskpank on tõstnud möödunud aasta detsembrist baasintressimäära 2,0 protsendilt 2,5 protsendini. Suure tõenäosusega tõstetakse järgmisel neljapäeval baasintressimäära 2,75 protsendini ning aasta lõpuks prognoositakse intressitasemeks juba 3,25%.

Suurt huvi näitasid investorid eile üles telekomisektori vastu. France Telecomi, Deutsche Telekomi ja Vodafone'i aktsiad olid pärastlõunaks tõusnud vastavalt 3,6%, 1,9% ja 2,9%. "Investoritel on tekkinud huvi telekomisektori aktsiate vastu. Sektoril on läinud sel aastal väga halvalt ja inimesed on hakanud lõpuks aru saama, et telekomifirmad on dividendimakseid ja aktsiate suhtarve vaadates äärmiselt odavad," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Zaragoza strateeg Alberto Espelosin. The Stoxx 600 telekomisektori indeks on langenud sel aastal 3,6% ja selle aasta kasumiprognooside põhjal ulatub sektori keskmine P/E (hinna/kasumi) suhe kaheteistkümne juurde. "Me oleme ettevõtete kasuminumbrite ja majanduse väljavaate suhtes keskpikas plaanis positiivselt meelestatud. Me säilitame aktsiate suhtes rahu," ütles CPR Asset Managementi fondivalitseja Vafa Ahmadi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing