Tooni andis negatiivsus

Raivo Sormunen 01. juuni 2006, 00:00

Kui viimased kolm börsipäeva andsid juba lootust, et suurem langus Tallinna börsil on läbi, siis eilne päev kujunes taas valdavalt negatiivseks. Üheksa langeva aktsia kõrval tõusis vaid Eesti Telekomi väärtpaber ja see ka vaid 0,3% võrra.

Turule võisid negatiivset mõju avaldada välistegurid, kuna eilse päeva esimesel poolel jätkus arenevatel turgudelt raha väljavõtt.

Teisipäeval 4 euro (62,59 krooni) all kõikunud Tallinki aktsia langes eile hommikul kiiresti 3,85 euroni, kuid suutis end veidi kokku võtta, lõpetades 3,91 eurol (61,18 kroonil).

Hommikul teatas laevakompanii, et Soome Meremeeste Ametiühing alustas boikotti Tallinki Superfast VIII laeva vastu. Tallinki laevade osaline mitteteenindamine Soomes võib olla küll seadusevastane, kuid kuni probleemi lahendamiseni võib väheneda firma konkurentsivõime.

Norma aktsia langes madala käibe taustal viimase kolme aasta madalaima tasemeni - 5,05 euroni (79,02 kroonini). Ehkki autoohutusrihmade tootja kasumikasvu väljavaated on nõrgad, pakub praegune väärtpaberi hinnatase juba märkimisväärset dividenditootlust (6,3 protsenti).

Pärast dividendiõiguse kadumist on väga kõrgele tõusnud ka Eesti Telekomi dividenditootlus. Kui järgmisel aastal saaks telekomifirmalt samuti 9 krooni aktsia kohta dividende, siis praeguse hinna (112,5 krooni) alusel ulatuks dividenditootlus koguni 8 protsendini.

Eile avaldas viimase Tallinna börsi ettevõttena oma kvartalitulemused Saku Õlletehas. Kui tavaliselt tulevad viimasel minutil avaldatud kvartalitulemused kehvemapoolsed, siis eile avaldatud tulemused õigustasid Saku Õlletehase viimase aasta kiiret aktsiahinna tõusu.

Eile sai Tallinna börs kümneaastaseks.

Kümne aastaga on börsiindeks OMXT (TALSE) ja Äripäeva indeks tõusnud vastavalt 474% ja 517%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing