Valitsus viib Pariisi lennujaamad börsile

ÄP 01. juuni 2006, 00:00

Valitsus plaanib müüa 800 miljoni euro eest aktsiaid ning lisaks emiteeritakse 600 miljoni euro eest uusi aktsiaid. Kokku tuleb emissiooni mahuks 1,4 mld eurot (22 mld kr).

Aeroports de Paris opereerib Charles de Gaulle ja Orly lennujaamu. Lennuliikluse poolest Euroopa suuruselt teisel Charles de Gaulle'i lennujaamal on plaanis investeerida uutesse rajatistesse 5 aasta jooksul 2,7 miljardit eurot. Aastaks 2010 kavatsetakse poepinda suurendada kolmandiku võrra. Renoveerimise eesmärk on püsida konkurentsis teiste Euroopa lennujaamadega Ameerika ja Aasia lendude teenindamisel.

Emissiooni pakkumisvahemik on 42-48,4 eurot aktsia kohta institutsionaalsetele investoritele ning 41-47,5 eurot jaeinvestoritele. Firma töötajad saavad eelistingimustel 10% pakutavatest aktsiatest.

Pärast börsileminekut on Aeroports de Paris turuväärtus umbes 4,3 mld eurot, Prantsuse valitsuse osalus jääks umbes 70% juurde. "Me pidime aktsiad müüma," lausus Aeroports de Paris juht Pierre Graff. "Peame lennujaamade mahtu suurendama. Oleme mandri-Euroopa suurim lennujaamaoperaator. Tahame, et see nii ka jääks."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing