Vedelkemikaalide terminal alustab tööd

Martin Hanson 01. juuni 2006, 00:00

Terminali omaniku ASi Ingle juhataja Aare Leinberg ütles, et tegemist oli vana Rapla EPT väetisehoidlaga, mille kohale ehitati uus terminal.

"Tegemist on täiesti uue ning täielikult euronõuetele vastava ladustamisekeskusega," märkis Leinberg.

Uude vedelkemikaalide terminali investeerisid omanikud Aare Leinberg, Vjatšeslav Spirin ja Aleksandr Utkin 31 miljonit krooni, mille mehed loodavad tagasi teenida 10 aastaga, sest pangalaen on just selle aja peale võetud.

Terminal koosneb 4024 ruutmeetri suurusest laokompleksist ning 1170 kuupmeetrit kemikaale mahutavast mahutipargist. Uue terminali ehitusega suurenesid Ingle laopinnad 8200 ruutmeetrini ning mahutite maht 1750 kuupmeetrini. Firmal olid juba olemas mahutid ja laopinnad Rapla lähedal Ingliste külas.

Ettevõtte suuremate klientidena nimetas Leinberg Silmetit, Silbetit, Viru Liimi ja Coca-Cola Eestit. "Olulised kliendid on ka tekstiilitööstused eesotsas Kreenholmiga," sõnas Leinberg.

"Meie mõte on pakkuda võimalikult laia ampluaad tooteid, et klient saaks kõik põhimõtteliselt ühe telefonikõnega kätte. Samuti tegeleme me transpordiga ning viime kauba kätte nii Eesti piires kui ka kaugemale. Uue tehase juurde viib ka kaks raudteeharu, mis lisab logistikale veelgi kiirust ja lihtsust," tõi Leinberg välja firma konkurentsieelised.

ASil Ingle on koostööpartnerid Inglismaal, Soomes, Saksamaal, Poolas, Lätis, Leedus, Ukrainas ja Venemaal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing