EE: kohus karistas kelmist arhitekti

01. juuni 2006, 10:09

Hiljaaegu jõustus Harju maakohtu otsus karistada kliente olematute projektidega petnud arhitekti Tõnu Halbergi aastase tingimisi vangistusega.

Tänane Eesti Ekspress kirjutab, et olematute projektide eest pettis Halberg klientidelt välja üle 40 000 krooni. See on teadaolevalt esimene kord, kui kriminaalkorras karistatakse kõrgharidusega arhitekti.

?Ta võttis raha ette, aga ei teinud midagi,? rääkis üks petetu, ametilt jurist, kes ei soovinud häbi pärast nime avaldada. ?Tüüpiline kelmuse süzhee, ta küsib raha ette, teeb midagi ja siis küsib juurde.?

Hiljem selgus, et Halbergil puudus isegi legaalsete projektide jaoks nõutav litsents.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing