EPL: Korterite üürimine ostmise vaibumise järel on oluliselt kallinenud

01. juuni 2006, 07:30

Korterite hinna ja laenuintressi tõus on kasvatanud nõudlust üürikorterite järele.

Kinnisvara müügihind on kosunud ja ka üürihind ei püsi paigal. Kui eelmisel aastal tuli üürikorteri eest välja käia keskmiselt 5000 krooni kuus, siis tänavu juba 7000 krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kesk-Eestist Tallinna tööle tulnud Liina, kes pole praeguse korteri üüritingimustega rahul, tõdeb, et head ja soodsat pinda on suhteliselt keeruline leida. 'Uus-Tatari tänaval käisin vaatamas üht 20ruutmeetrist keldrikorterit, mille paekivisein hallitas,' ütleb naine. 'Omanik küsis selle eest 1200 krooni kuus, millele oleks lisandunud maamaks, elekter ja vesi.' Kuna tegemist oli ahjuküttega korteriga, jäänuks ka puude muretsemine üürniku õlgadele.

Tehing jäi sõlmimata, kuna omanik seadis üürnikule igasuguseid tingimusi: kui keegi tahab külla tulla, peab olema tema nõusolek, samuti peab tal olema õigus iga hetk korterisse sisse astuda.

Eri Elamispindade Kinnisvara vanemmaakleri Marge Kikase sõnul on nõudlus üürikorterite järele kasvanud mitmel põhjusel. Korterite müügihind on tõusnud ja sellega seoses ka laenumakse. Lisaks on kerkinud laenuintress. 'Hästi sage variant on see, et müüakse oma korter 'mägedes' maha ja ehitatakse maja. Ehitusperioodiks, 1–1,5 aastaks, üüritakse korter,' selgitab Kikas.

Kõige rohkem pakutakse üürikortereid kesklinnas, kuid rohkem küsitakse üürikortereid äärealadel.

Sama on lugu ka 'mägedega', kus varasemad üüripinnad on lihtsalt maha müüdud. 'Sealsed üürikliendid peavad otsima uusi pindu, sest nende üürikorterid müüs omanik maha,' ütleb Pindi Kinnisvara maakler Tiia Sooaluste.

Nn agulikortereid ei pakutagi, kuigi inimesed neid Marge Kikase sõnul küsivad, lootes maksta vähem üüri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing