PM: Soome ametiühingud ei taha Tallinkilt lüüasaamist tunnistada

01. juuni 2006, 07:48

Soome ametiühingud loodavad vaidlustada Helsingi kohtu otsuse, mis keelas neil Tallinki Superfasti laevu boikoteerida.

Soome ametiühingud alustasid Tallinki Rostocki-Paldiski-Hanko liinil sõitvate Superfasti laevade boikotti eile hommikul. Tallink esitas seepeale kohe kaebuse kohtule ning õhtuks otsustas kohus laevafirma teatel boikoti keelata, kirjutab Postimees.

Soome Meremeeste Ametiühingu juht Simo Zitting ütles eile õhtul Postimehele, et tema on kohtuotsusest kuulnud vaid telerist.

Seepärast loodab ametiühing, et tegemist oli ajutise otsusega, mille puhul ei ole teist poolt ehk nende seisukohta veel ära kuulatud. 'See saab olla ainult ajutine otsus,' lausus ta. 'Lõpliku otsuse saab teha alles siis, kui ametiühing on oma seisukohad esitanud.'

Tallinki investorsuhete juhi Peeter Roose sõnul oli otsus neile ootuspärane, sest õiguslikku alust boikotti alustada soomlastel ei olnud. Kas ühepäevane boikott firmale ka mingit kahju tekitas ning kas seda hakatakse ametiühingult sisse nõudma, ei osanud ta eile õhtul veel öelda.

Soomlaste rahulolematuse on põhjustanud kolm Superfasti kaubalaeva, mille Tallink üle võttis ja vaid Eesti meremeestega mehitas. Soome ametiühing ei ole rahul sellega, et eestlased saavad varasemast oluliselt vähem palka. Seetõttu otsustati lõpetada Tallinkil veetavate juhita treilerite mahalaadimine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing