Anne-Mai säästab laagrimaksu noori treenides

Triin Rebane 02. juuni 2006, 00:00

18aastane Anne-Mai Angerjärv ei saa vanematelt iga kuu kindlat rahasummat, raha antakse vastavalt vajadusele. Kui vahel on vanematel hea tuju, siis saab ka boonust.

Suuremad summad kannavad vanemad Anne-Mai pangakontole, väiksemad antakse sularahas. Nii on kergem ja turvalisem arveldada. Anne-Mai ise eelistab sularaha, siis saab olla kindel, et tal on marsruuttakso jaoks peenraha.

Igal hommikul sõidab abiturient Anne-Mai kooli Pirita Majandusgümnaasiumisse. Vahel saab ta kooli ja tagasi isaga. Lisaks igapäevasele transpordile kulub raha ka väljasõitudele sõpradega, mil bensiiniraha tavaliselt omavahel ära jaotatakse.

Neiu hobiks on kergejõustik. Klubi toetab tema igakuist treeningmakset. Küll aga neelavad raha võistlused ja treeninglaagrid. Ühel võistlusel kulub ligikaudu 200 krooni söögi ja sõidu peale. Laagris maksab üks päev 140 krooni.

Neiu annab noorematele treeningtunde ja saab selle võrra odavamalt läbi. Spordivarustusele kulub umbes 7000 krooni aastas, kui baasvarustus, nagu naelkingad, juba olemas on.

Hommikul ja õhtul sööb Anne-Mai kodus, lõunal peamiselt koolis. Kuu söögiraha on ligikaudu 300 krooni. Neiu peab end säästlikuks ning vaatab ka hindu. Vahel istub Anne-Mai sõpradega kohvikus või käib väljas, siis ostab ta kohvi ja maiustusi. Meelelahutusele kulub umbes 300 krooni kuus.

Riideid ostab Anne-Mai tavaliselt palju korraga, kuid harva, näiteks hooaja alguses. Raha läheb ka juuksurile ning vahel solaariumile. Tööl pole Anne-Mai käinud. Gümnaasiumi lõpp ja sport võtab kogu aja. Neiu lõpetab kooli hõbemedaliga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing