Euribor 3,5 aasta kõrgtasemel

Raivo Sormunen 02. juuni 2006, 00:00

Euroopa pankadevahelise laenu kuue kuu keskmine intress ehk 6 kuu Euribor tõusis eile 3,126 protsendini, mis on kõrgeim tase pärast 6. novembrit 2002. Intressid aitasid tõusule (ja võlakirjade hinnad langusele) Euroopast tulnud tugevad makronäitajad.

NTC Economics poolt arvutatav Euroopa tööstussektori ostujuhtide indeks tõusis mais kõrgeima tasemeni pärast 2000. aasta aprilli. Lisaks tõstis Euroopa Keskpank eurotsooni selle ja järgneva kahe kvartali majanduskasvu prognoosi 0,7 protsendini.

Päev varem kinnitas usku regiooni majanduse paranemisse ka küsitlus, mis hõlmas majapidamisi ja ettevõtteid.

Raportid näitavad, et Euroopa majanduskasv on hakanud kosuma ning keskpank võib juba järgmisel nädalal vastata sellele baasintressimäärade tõstega.

"Tööstussektori tugev näitaja maalib pildi Euroopa majanduse paranemisest," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Credit Suisse Group võlakirjaturu strateeg Michael Markovic. "Euroopa Keskpank jätkab intresside tõstmist ja Euroopa võlakirjad jätkavalt endiselt langust," lisas ta. Kõik Bloombergi poolt küsitletud 26 analüütikut uskusid, et järgmisel neljapäeval tõstab Euroopa Keskpank baasintressimäära 2,5 protsendilt 2,75 protsendile.

"Turg näitab, et tuleb veel kolm intressitõstet," arvas Barclays Capitali võlakirjaturgude strateeg Laurent Fransolet.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing