Kuldne Kalev meenutab homme oma kuldseid aegu

Mikk Jürjens 02. juuni 2006, 00:00

Homme on kõik korvpallisõbrad oodatud Saku suurhalli suurejoonelise spordipeoga tähistama 15 aasta möödumist hetkest, mil Kalevi meeskond NSV Liidu meistritiitli koju tõi.

Uksed avatakse Saku suurhallis kell 13.30, üritus ise algab kell 15. Korvpallipeo kulminatsioon saabub kell viis, kui väljakule jooksevad 1991. aastal meistritiitli võitnud Kalevi meeskond ja Euroopa tippklubide hulka kuuluv Madridi Real.

Kalevi särgis tulevad väljakule kõik need mängijad, kes viisteist aastat tagasi meistritiitli välja võitlesid: Tiit Sokk, Aivar Kuusmaa, Rauno Pehka, Gert Kullamäe, Sergei Babenko, Andrus Nagel, Indrek Rumma, Aleksander Karavajev, Marek Noormets, Ivo Saksakulm, Aivar Toomiste ja George Jackson. Treeneripingilt jagab korraldusi, täpselt nagu 15 aastat tagasi, Jaak Salumets. Väljakul pakuvad lisajõudu veel kaks legendaarset eesti korvpallurit Martin Müürsepp ja Heino Enden.

Ürituse idee autor ja peakorraldaja Heino Endeni sõnul näeb laupäeval Saku Suurhallis lisaks päevakangelastele veel palju põnevat.

Kell 15 on pealtvaatajatel võimalik nautida kohalikke tulevikulootusi, väljakule jooksevad 9-10 aasta vanused poisid. Kell 16.15 toimub veteranide vabaviskevõistlus ning orienteeruvalt 16.45 on väljakul sooja tegemas Kalevi ja Reali mehed.

"Läbi õhtu lahutavad publiku meelt Venemaa parimad tantsutüdrukud," avas Enden. "Et vältida autogrammiküttide rünnakuid, on alates kella poole neljast peasissekäigu juures võimalik kohtuda oma kangelastega nii Eestist kui ka välismaalt."

Vaheajal võetakse mõõtu viskevõistlusel. 40-50aastastele endistele Reali tipptegijatele on Eestisse tulemas lisajõude ka mujalt. "Need nimed on kindlasti eestlastele tuttavad," ütles Enden. "Kohale on lubanud tulla näiteks Arvydas Sabonis, Mihhail Mihhailov ja José Birjukov." Samuti teevad kaasa Carmelo Cabrera Dom?nguez, José Miguel Ant?nez, Juan Antonio Corbal?n, Rafael Rull?n, Enrique Villalobos, Vincente Paniagua, Fernando Romay, José Manuel Beir?n, Antonio Llorente Gento, Pedro Rodr?guez Fern?ndez ja Juan Carlos Barros.

"Tänavu kevadel möödub 15 aastat hetkest, kui Tallinna Kalev võitis NSV Liidu meistrivõistlused. Me kõik mäletame emotsioone, mis vallandusid pärast võitu. Vabariigi taassünni hetkel andis see võit palju enesekindlust rahvale, kes hakkas jälle üles ehitama oma riiki. Seepärast peame vajalikuks seda sündmust ka väärikalt tähistada," ütles Endenil üritust korraldada aidanud Allar Levandi.

Piletimüük algab laupäeval kell 11, sissepääsu eest tuleb välja käia 200 krooni. Õpilased, üliõpilased ja pensionärid pääsevad Saku Suurhalli 125 krooni eest. Pealtvaatajate vahel loositakse poolajal välja Reali jalgpalliklubi särk, millel on mängijate originaalautogrammid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:39
Otsi:

Ava täpsem otsing