Lõppes laostav maikuu

Raivo Sormunen 02. juuni 2006, 00:00

USA turu suuremate kompaniide aktsialiikumisi haarav S&P 500 indeks kaotas maiga 3,1%. Tegemist oli kehvima kuuga pärast 1984. aasta maid.

"Aktsiate müügiga on mindud juba liiale. Meile meeldivad suurfirmade aktsiad ja me loodame, et need juhivad turu tõusu," ütles uudisteagentuurile Reuters Matrix Asset Advisorsi investeeringute juht David Katz. Kuu viimasel päeval vähendatigi langusnumbreid, kuna investorid asusid jahtima odavaks muutunud väärtpaberid. Tõusid suurfirmade nagu Boeingi (1,4%), Catepillari (1,1%) ja Inteli (1,2%) aktsiad.

Tõusunumbrid oleks olnud veelgi paremad, kui päeva lõpupoole poleks avaldatud USA keskpanga viimase istungi raportit, kus pankurid väljendasid muret, et inflatsioon ületab veidi ootusi. See võib tähendada aga intressitõstmise jätkumist. Investorid kardavad, et edasised intresside tõsted hakkavad mõju avaldama ettevõtete kasumitele ja jahutavad majandust.

Spekulatsioonid, et paisuv inflatsioon ja kiirenev majanduskasv sunnib Euroopa Keskpanka kiirendama baasintresside tõstmist, olid eile märksõnadeks ka Euroopas. "Turg on inflatsiooni hindamisel olnud siiani endaga liialt rahulolev. Hetkel näeme me turul väga tervistavat (aktsiahindade) korrektsiooni," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Polar Capital Partnersi fondivalitseja Philip Hardy. Möödunud kuul langes Euroopa turgude liikumist laiahaardeliselt kajastav Dow Jones Stoxx 600 indeks 5,2 protsenti, tehes sellest nõrgima kuu pärast 2003. aasta jaanuari. Eile pärastlõunaks vajus indeks veel 0,2%, tasemeni 318,33 punktini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing