Soome Meremeeste Ametiühing jätkab boikotti Tallinki vastu

Airi Ilisson 02. juuni 2006, 16:24

Täna jäid Helsingis kaubaveoga tegelevalt Regal Starilt maha laadimata juhtideta treilerid, samuti jätkub boikott Hanko sadamas.

Soome Meremeeste Ametiühingu juht Simo Zitting kinnitas, et Soome ametiühingute boikott jätkub hoolimata Helsingi kohtu otsusest, mis keelas Tallinki laevu boikoteerida. Seetõttu ei ole viimased neli päeva laaditud maha juhtideta treilereid Hanko sadamas maabuvatelt Superfastidelt ning täna laienes boikott Regal Starile.

„Kohus polnud meie seisukohti enne otsuse langetamist ära kuulanud,” rääkis Zitting. „Oleme kohtuotsusest teadlikud, oleme selle vaidlustanud; näis, mida meie vastu ette võetakse,” kommenteeris ta.

Zittingu sõnul on ametiühing täna pidanud aktiivseid läbirääkimisi Tallinkiga. Tallink Gruppi esindavad läbirääkimistel juhatuse liige Keijo Mehtonen ja Soome advokaadid.

„Loomulikult tahavad kõik saada tulemusi nii kiiresti kui võimalik, kaasa arvatud meie, ja parim võimalus kollektiivlepe,” kommenteeris Zitting. „Meil on täna sõbralik vestlus käesoleval teemal ja õhtul jätkame läbirääkimistega,” rääkis ta.

Zittingu andmetel pole viimastel päevadel olnud Superfast laevadel ja Regal Staril kuigi palju treilereid, mistõttu jäävad Tallinki kahjud boikoti tõttu kasinaks.

Tallinki investorsuhete juht Peter Roose jäi boikotist rääkides kidakeelseks. „Protsess jätkub, laevad sõidavad graafikus ja natuke on häiritud ilma juhtideta treilerite laadimine,” sõnas ta. „Samas jätkuvad reisid igal juhul plaanipäraselt ning autod, reisijad, bussid ja juhtidega treilerid pääsevad ilma probleemideta üle,” lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing