Tööjõuraport nõrgendas dollarit

Raivo Sormunen 05. juuni 2006, 00:00

Möödunud reedel avaldatud USA maikuu tööjõuraport oli piisavalt nõrk, et muuta dollarit ülejäänud maailma juhtivate valuutade suhtes odavamaks.

Tööjõuministeeriumi andmeil loodi möödunud kuul Ühendriikides juurde 75 000 uut töökohta, samas kui oodati keskmiselt 170 000 ametikoha loomist. Kui enne raporti ilmumist hinnati tulevikutehingute alusel 29. juunil toimuva keskpanga koosolekul baasintressimäärade tõstmise (5,25 protsendini) võimalust 68protsendiliselt, siis pärast tööturunäitajate ilmumist kõigest 48protsendiliselt.

Päevaga langes valuuta euro suhtes 1,2804 dollarilt 1,2918 dollarini (12,11 krooni dollar).

"Raport pani dollari peale märkimisväärseid suruvaid faktoreid. Valuutat säästvaid mõjureid oli tööjõutururaportis vähe," ütles uudisteagentuurile Bloomberg RBS Greenwich Capital Marketsi rahvusvahelise valuutastrateegia juht Alan Ruskin.

"Intressimäärasid ei muudeta mehhaaniliselt inflatsiooni või tööturu näitajate peale ja väiksem töökohtade arvu lisandumine võib toetada kestvat majanduskasvu," ütles Chicago keskpanga president Michael Moskow.

Osa analüütikuid arvab, et USA-l läheb nõrka valuutat vaja, et vähendada riigi kaubavahetusdefitsiiti, mis möödunud aastal ületas 800 miljardit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing