AS Hallik äratas pankrotistunud Tapa leivatehase ellu

05. juuni 2006, 12:25

Pagaritoodete valmistaja Hallik AS avas renoveeritud Tapa Leivatehase, teatas ettevõte.

Eelmise aasta sügisel ostis Hallik pankrotistunud Tapa Leivatehase. Ümberehitustöödega alustati oktoobris ning esmased proovitoodangu katsetused algasid juba 2006 aasta märtsis. Hetkel töötab Tapa Leivatehases 18 inimest, kuid aasta lõpuks vajatakse 40 inimese töökäsi.

Kokku investeeriti Tapa tootmisse 30 mlj krooni, millest 10 mlj kulutati hoone ostuks ja renoveerimiseks, 20 mlj krooni Baltimaade kaasaegseimale koorikleibade valmistamise liinile. Tehase täisvõimsus saavutatakse 2007 aasta lõpuks, toodangu mahuks 5,5 mlj kg pagaritooteid aastas. Käesoleval aastal on uue liini toodang eelkõige suunatud koduturule, kuid liini võimsus lubab valmistada toodangut ka välisturgudele. Läbirääkimised lepingute osas juba käivad ning järgmise aasta algusest alustatakse eksporti Baltiriikidesse ja Soome.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing