EPL: Ärimehed loovad Paldiski tehnoparki 500 uut töökohta

05. juuni 2006, 07:18

Ärimehed eesotsas Alexela juhi Heiti Häälega tahavad Paldiskisse sadama lähedusse rajada tehnopargi, kuhu tuleks 15 tootmisettevõtet

Hinnanguliselt tuleks tehnoparki pooltuhat töökohta. See tähendaks praegu 4100 elanikuga linnas ka kinnisvarahindade tõusu, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hääle ning endise Pirita TOPi juhatuse liikme Tõnu Puidaki firma Paldiski Tehnopark kontrolli all on ligi 25 hektarit maad Paldiski sadama läheduses, kus paari aasta pärast hakkabki laiutama üks parima asukohaga tehnoparke. Häälele ja Puidakule kuulub 50 protsenti Paldiski Tehnopargist, teine pool kuulub Juhan Kolgile ja Urmas Pastile.

'Paldiskil on palju häid omadusi: maa on odav, Nõukogude armee on hoolitsenud suhteliselt heade kommunikatsioonide eest, lisaks on jõudsalt arenev sadam,' ütles Hääl. 'Mina usun, et seda linna ootab suur areng.' Ehitustegevus peaks algama 2007. aastal.

Paldiski Tehnopargi omanikud kaaluvad 100 000tonnise aastavõimsusega biokütusetehase rajamist, mis läheks äriplaani kohaselt maksma 235 miljonit krooni.

Teine projekt, mida Paldiski Tehnopargi omanikud ellu viia tahavad, on uus tsinkimistehas, mille ehitus maksab ligi 80 miljonit krooni. Nõudlus kuumtsinkimise järele on Hääle sõnul suurem kui olemasolevate tehaste pakkumine.

Hääle osalusega firma OmaKoduMaja renoveerib Paldiskis nõukogudeaegseid akende ja usteta korrusmaju. Esimesed ligi 80 korterit müüdi hinnaga 11 000 krooni ruutmeeter ning nüüd on ette võetud järgmine maja. Hääle hinnangul tõotavad korterihinnad Paldiskis oluliselt tõusta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing