PM: Ministeerium ei taha kiirlaevade liiklust piirata

05. juuni 2006, 07:39

Riik ei toeta Tallinna linnavalitsuse soovitud piiranguid kiirlaevadele, sest see vähendaks laevaga Tallinna tulijate arvu aastas 250 000 inimese võrra.

Tallinna linnavalitsus pöördus aprilli lõpus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole palvega aidata piirata kiirlaevade liiklust, et tagada Tallinna lahel liikuvate väikelaevade ohutu sõitmine ja sadamas seismine, kirjutab Postimees.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi vastuses Tallinna linnavalitsusele seisab: 'Kuivõrd kiirlaevade liiklusest tekkivad mõjud ei ole võrreldavad ilmastiku, sealhulgas tormituulte poolt nii Aegna kui ka Naissaare avatud meresadamatele tekitavate mõjudega, ei ole meie arvates otstarbekohane seada laevandusalasele majandustegevusele taolisi piiranguid, laevade kiirust pärssivaid põhjendamata liikumisnorme.'

Kirjale on alla kirjutanud rahandusminister Aivar Sõerd, kes kirja saatmise ajal on asendanud majandusminister Edgar Savisaart.

Ministeeriumi andmetel külastab kiirlaevadel Tallinna vähemalt 700 000 inimest aastas, kellest oluline osa kasutab neid laevu just nende kiiruse tõttu. 'Hinnanguliselt väheneb kiirlaevadele kiirusepiirangu kehtestamisel liinidel sõitvate reisijate arv 250 000 inimese võrra,' seisab kirjas. 'Arvutuste kohaselt tekiks seniste ettevõtjate käibele puudujääk ligi 400 miljoni krooni ulatuses.'

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Anu Hallik-Jürgenstein ütles reedel Postimehele, et ministeerium ei välista siiski laevade kiiruse piiramist tulevikus, kuid seda tuleks veel põhjalikult analüüsida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing