Raivo Kallas loobus Saare maavanema kohast

05. juuni 2006, 13:55

Kaks nädalat tagasi Saare maavanemaks kandideerinud Raivo Kallas saatis täna regionaalministrile kirja, milles loobus maavanemaks kandideerimast.

Siseministeeriumi pressinõuniku Kärt Einlo sõnul ei toonus Kallas minister Jaan Õunapuule saadetud kirjas välja kandideerimisest loobumise põhjuseid, kirjutab PM Online.

Einlo sõnul jätkab Õunapuu uue maavanema otsimist, arvestades seejuures nii 2004. aastal korraldatud avaliku konkursi tulemuste kui ka koalitsioonipartnerite soovidega.

Samas ei pea Õunapuu vastavalt seadusele enam arvestama vaid avalikul konkursil välja sõelutud kandidaatidega, vaid maavanemaks võivad saada kõik, kes vastavad ametikoha nõuetele.

2004. aastal Saare maavanemaks korraldatud avaliku konkursi tulemused on Einlo sõnul kuulutatud ametkondlikuks kasutamiseks.

Reedel kirjutas Äripäev, et Raivo Kallase osalusega firma OÜ Tervall on jätnud tagasi maksmata aastaid tagasi saadud 600 000 krooni regionaalpoliitilist laenu. Saadud raha eest pidi Kallas Vilsandil püsti panema turismitalu, mis aga ettevõtte tegevusaruande järgi tegelikult enam ei tegutse.

Kallas sai riigilt ka teise, kopsakama regionaalpoliitilise laenu – 3,7 miljonit Saaremaale kalakasvatuse rajamiseks. See ettevõtmine läks aga pankrotti ning laen ja 700 000 krooni eest intresse kanti maha.

Saare maavanemaks valitud ja nüüd kohast loobunud Raivo Kallas ütles eelmisel nädalal, et ei tea turismitalust midagi, sest on passiivne osanik. „Tean vaid, et ministeeriumist tuli kiri ning tagasimaksmine on peatatud,” ütles Kallas. „Pärast kirja me enam ei maksnud. Valesse kohta ei tahtnud ka maksta – pärast peab topelt raha välja käima,” selgitas ta. Küsimusele, kas ta on valmis laenu esimese nõudmise peale tasuma, vastas Kallas: „Mina ütlen vaid seda, et tehku kõigepealt oma asjad riigi tasandil korda ja siis me maksame ära ka.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing