Autode positsioneerimisseadet MobiKIT müüdi viis korda enam

06. juuni 2006, 15:44

OÜ Oskando toodangul põhineva EMTi autovalveseadme MobiKIT läbimüük kasvas tänavu nelja kuuga 5 korda, võrreldes mullu sama perioodiga, teatas ettevõte.

MobiKIT on autosse paigaldatav kaugjuhtimisseade, millega saab juhtida auto turva- ja lisaseadmeid ning mis saadab teavet auto asukoha ja seisundi kohta. Autoomanikuni jõuab info tekstisõnumi, interneti või WAP-teenuse vahendusel. Koos Falck Eesti autovalveteenusega saadab auto ohu korral tekstisõnumi Falcki juhtimiskeskusesse.

'Ehkki MobiKIT ei paku veel sajaprotsendilist kaitset, leiab üha rohkem inimesi, et ilma säärase seadmeta on nende auto varguserisk mitmeid kordi suurem,' ütles Oskando juhatuse esimees Indrek Hirvlaan. 'MobiKIT annab vajaliku turvatunde, sest autoga toimuvat on võimalik jälgida ka linna, riigi või planeedi teisest servast.'

Eestis on MobiKIT seni paigaldatud rohkem kui 500 sõidukile. Kõik Falcki valve all olnud ärandatud autod on politsei ning turvafirma koostöö tulemusel omanikele tagastatud. Seda ka juhtudel, mil sõiduk on ärandatud varastatud võtmetega - olukord, kus traditsioonilised ärandamisvastased seadmed enamasti kaitsetuks jäävad.

GPS-päringu abil sõidukite asukohta määrav MobiKIT võidab usaldust ka kindlustussektoris. Näiteks muutis Ergo Kindlustus luksusautodele kaskokindlustuse hankimisel MobiKITi kasutamise kohustuslikuks.

1995. aastal asutatud Oskando OÜ tegeleb sõidukitele ja väikelaevadele mõeldud GSM- ja GPS-põhiste mugavus-, turva- ja jälgimisseadmete arendamise, tootmise ja müügiga. Oskando tooteid müüakse Eestis, Lätis, Soomes, Norras, Inglismaal, Iirimaal, Hollandis, Prantsusmaal ja Itaalias. Ettevõttes töötab 12 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing