Kalandus võetakse kontrolli alla

06. juuni 2006, 16:41

Maksu- ja Tolliameti eestvõttel tõhustavad erinevad ametkonnad veelgi enam järelevalvet kalanduses, et tõkestada pettusi selles valdkonnas.

Maksu- ja Tolliameti hinnangul on kalandussektoris probleemiks kala päritolu varjamine ning käibemaksupettused, mida pannakse toime läbi riiulifirmade. Keskkonnainspektsiooni ülesanne on kontrollida kalapüügi ja kala kokkuostu nõuete täitmist, teatas amet.

Maksuhalduri esindajad kohtusid eelmisel neljapäeval, 1. juunil Põllumajandusministeeriumi, Veterinaar-ja Toiduameti ning Keskkonnainspektsiooni kalandusvaldkonna spetsialistidega, et koos arutada järelevalve problemaatikat kalanduse sektoris. Eesmärgiks on kaardistada olukord terviklikult, kus tähelepanu suunatakse nii kaluritele, esmakokkuostjatele, kala töötlejatele kui ka vahendajatele.

Maksuhalduri kontrolli osakonna juhataja Egon Veermäe ütles, et erinevad ametid on ka eelnevat teinud head koostööd, mis seisneb aktiivses infovahetuses ja ühisreidide läbiviimises. 'Maksu-ja Tolliameti liikuvrühmad, Keskkonnainspektsiooni inspektorid ning Veterinaar- ja Toiduameti järelevalveametnikud on korraldanud tulemuslikke ühisreide kontrollimaks kala päritolu tõendavaid dokumente. On avastatud mitmeid juhtumeid, kus äriühingutel puuduvad kala päritolu tõendavad dokumendid, ' lisas Veermäe.

Kohtumisel kokkulepitud tõhusam infovahetus tagab parema ülevaate kalurite sissetulekutest ja aitab välja selgitada kalandussektoris toimuvaid maksupettuseid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing