PM: Üldist palgatõusu Tallink meremeestele ei luba

06. juuni 2006, 07:41

Tallinki lubadus tõsta pooleteise aastaga Superfasti laevadel sõitvate meremeeste palka annab ka teistele Tallinki töötajatele põhjuse palgatõusu nõuda.

Tallinki investorsuhete juhi Peter Roose sõnul ei saa Rostocki–Hanko liini palgakokkulepet siiski automaatselt teistele meremeestele laiendada, kirjutab Postimees.

'Tegemist on liiniga, mis üheski Eesti sadamas ei peatu, ja seetõttu ei saa seda võrrelda meie teiste liinidega,' kinnitas Roose.

Kui seni sõitsid Superfasti laevad läbi ka Paldiskist, siis pärast kokkulepet Eestis enam peatust ei ole. Roose sõnul tehti see otsus, et hoida kokku aega ja kütust ning selle arvelt meremeestele rohkem maksta. 'Põhiline kaubavahetus käib sellel liinil ikkagi Soome ja Saksamaa vahel,' lausus ta.

Mida tähendab meremeeste palgatõus ning Paldiski peatuse kadumine piletihindadele, ei osanud Roose veel öelda. Tema sõnul alles arvutatakse ja vaadatakse, kuidas laevaliin uut moodi tööle hakkab ning milline on palgatõusu mõju selle majandamisele.

Tallinna–Helsingi liinil reisijaid vedava Linda Liinide juhi Enn Rohula hinnangul tähendab kokkulepe soomlastega sealsele ametiühingule seljavõitu Tallinki üle. Milline on tehingu mõju Eesti meremeeste palgale laiemalt, on tema hinnangul aga raske öelda.

'Palgad tõusevad nagunii kogu aeg, ja eks see, et Eestis ja Soomes töötavate inimeste palgad on erinevad, on mõneti paratamatus,' rääkis Rohula.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing