Autode positsioneerimisseadet MobiKIT müüdi viis korda enam

ÄP 07. juuni 2006, 00:00

MobiKIT on autosse paigaldatav kaugjuhtimisseade, millega saab juhtida auto turva- ja lisaseadmeid ning mis saadab teavet auto asukoha ja seisundi kohta. Autoomanikuni jõuab info tekstisõnumi, interneti või WAP-teenuse vahendusel. Koos Falck Eesti autovalveteenusega saadab auto ohu korral tekstisõnumi Falcki juhtimiskeskusesse.

"Ehkki MobiKIT ei paku veel sajaprotsendilist kaitset, leiab üha rohkem inimesi, et ilma säärase seadmeta on nende auto varguserisk mitu korda suurem," ütles Oskando juhatuse esimees Indrek Hirvlaan. "MobiKIT annab vajaliku turvatunde, sest autoga toimuvat on võimalik jälgida ka linna, riigi või planeedi teisest servast."

Eestis on MobiKIT seni paigaldatud rohkem kui 500 sõidukile. Kõik Falcki MobiKITi vahendusel valve all olnud ärandatud autod on politsei ning turvafirma koostöö tulemusena omanikele tagastatud. Seda ka juhtudel, mil sõiduk on ärandatud varastatud võtmetega.

GPS-päringu abil sõiduki asukohta määrav MobiKIT võidab usaldust ka kindlustussektoris. Näiteks muutis

ERGO Kindlustus luksusautodele kaskokindlustuse hankimisel MobiKITi kasutamise kohustuslikuks.

1995. aastal asutatud Oskando OÜ tegeleb sõidukitele ja väikelaevadele mõeldud GSM- ja GPS-põhiste mugavus-, turva- ja jälgimisseadmete arendamise, tootmise ja müügiga.

Oskando tooteid müüakse ka Lätis, Soomes, Norras, Inglismaal, Iirimaal, Hollandis, Prantsusmaal ja Itaalias. Firmas töötab 12 inimest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing